Ovih 5 ulja su najbolja prirodna zaštita kose od toplote!

zaštita kose od toplote

Da li osećate da je vaša kosa beživotna posle feniranja ili peglanja? A vaše lokne ne stoji onoliko dugo kao ranije? Jedan od glavnih razloga za ove probleme je jednostavan – kosa je verovatno oštećena. Kako biste sprečili da se ovo dogodi, važno je da koristite zaštitu od toplote pre feniranja, peglanja i uvijanja kose. U nastavku vam predlažemo 5 prirodnih ulja koja poseduju svojstva termičke zaštite.

Za slučaj da niste znale – prirodna ulja se ponašaju veoma slično silikonima na visokoj temperaturi, kreraijući zaštitnu barijeru oko kutikule. Drugim rečima – ujedno štite kosu i sprečavaju njena oštećenja.  Takodje, ulja imaju sposobnost da “zarobe” vlagu sa vlažne kose unutar kutikule. Da biste zaštitili kosu možete posegnuti za prirodnim rešenjima koja su veoma efikasna, a naši predlozi su sledeći:

5 najboljih ulja koja štite kosu od toplote

#1: Ulje grožđanih koštica

Ovo ulje ima veoma visoku tačku gorenja – to znači da može da podnese visoku temperaturu pegle i figara za kosu. Nanesite ga na vlažnu kosu pre sušenja. Kada osušite kosu u potpunosti fenom, onda predjite na peglanje ili uvijanje, a zaštitni sloj ulja će ostati na dlaci. Nanesite ga i na samom kraju stilizovanja, ako imate suvu i oštećenu kosu.

Hair Straighteners

#2: Bademovo ulje

Slično poput ulja grožđanih koštica, i bademovo ima visoku tačku gorenja – čak i višu, zato je idealno rešenje za toplotno stilizovanje kose. Osim što pruža sjajnu zaštitu kose, ovo ulje je bogato vitaminima E, D, B i A, što su divni nutrijenti koji omogućavau rast zdrave i lepe kose. Nanesite 2-3 kapi ravnomerno, i raščeljajte ga kroz vlažnu kosu, a potom je stilizujte prema želji.

Povezano: Sprej za zaštitu kose od toplote – Kako deluje?

#3: Kokosovo ulje

Da li postoji nešto što kokosovo ulje ne može da radi? Ovo je ulje jedno od najpopularnijih prirodnih rešenja za termičku zaštitu. Pošto je malo masnije po teksturi, koristite samo nekoliko kapi za celu kosu. Još jedan način da ga koristite kao pripremu za peglanje ili feniranje kose je kao tretman dubinske hidratacije. Ovo ulje ima sposobnost da penetrira u vlas kose i tu i ostane posle ispiranja, što znači da ste zaštićeni i potom.

zaštita kose od toplote

#4: Arganovo ulje

Poreklom iz Maroko, arganovo dragoceno ulje je odlična zaštita kose od toplote, posebno kod visokih temperatura pegli od 230 stepeni. Bogato omega-3 i omega-6 masnim kiselinama, ne samo da štiti kosu, već je i hrani spolja i iznutra. Ako niste fan čistog ulja na kosi, možete koristiti i leave-in proizvode na bazi arganovog ulja koja takodje štite kosu.

Predlažemo vam kultni proizvod sa arganovim uljem koji štiti kosu od toplote – Marrakesh Argan Oil elixir.

Povezano: Da li je arganovo ulje zaista tečno zlato?

#5: Shea puter

Shea puter se smatra sjajnom zaštitom kose od toplote zbog svoje karakteristike termičkog provodnika. Drugim rečima, shea puter stvara podjednaku barijeru oko dlake, poput hemijskih silikona – dimetikona. Ako izbegavate silikone, ali volite njihov zaštitni efekat na dlaci – potražite shea puter! Ne samo što štiti kosu, već je i hrani i hidrira iznutra. Samo potražite čist nerafinisan shea puter i nanesite ga u minimalnoj količini na dlaku.

zaštita kose od toplote
Pročitajte još i: Da li ulja za kosu štite od toplote pegle i figara?

error: Content is protected !!