Najbolje olovke i ajlajneri prema BOJI OČIJU

ajlajner prema boji ociju

Moć i versatilnost crnog ajlajnera i olovke je poznata decenijama, i zato je redovan stanovnik gotovo svakog ženskog nesesera na planeti. Ipak, nešto u ovoj tamnoj boji čini da oči izgledaju ravno i obično. Za svaku boju očiju postoji mnogo pogodnija nijansa koja joj laska, ističući njenu jedinstveni ton. Zato vas inspirišemo da isprobate olovke i ajlajnere prema vašoj boji očiju.

Određene nijanse mogu naglasiti i pojačati vašu boju očiju i učiniti da se one istaknu. Zato osvežite vaš neseser olovkama i ajlajnerima prema boji očiju, a crnu olovku čuvajte samo za večernje prilike. Osim toga, olovke i ajlajneri u boji deluju dosta mekše na očima, u odnosu na klasičnu crnu. Možete ih kombinovati sa senkama u zemljanim nijansama, ako su vam ove boje previše za svaki dan. Takođe, ako niste navikli na tamno plavu ili ljubičastu boju na očima, olovku u ovoj boji nanesite samo na donju vodenu liniju.

Ajlajneri i olovke prema boji očiju

Smeđe oči

Ako uz smeđe oči kombinujete braon olovku i ajlajner – ne ističete dovoljno njihovu boju. Kako biste naglasile zlatkaste tople flekice unutar vaše zenice, odlučite se bolje za ponoćno plavi tj. teget ajlajner ili olovku. Takođe – olovka u boji ćilibara će predivno istaći toplinu vaših kestenjastih očiju, dok će hladna siva nijansa u opozitu sa toplim očima učiniti da vam zenice zasijaju. Tamno ljubičasta je isto odlično rešenje za smeđooke dame.

Mi vam predlažemo City Color Photo Chic olovku za oči Marine, u dubokoj teget nijansi.

Credit: @Vanessa

Oči boje lešnika

Oči boje lešnika imaju plavičasti i zelenkasti podton. Smaragdno zelena i zlatna olovka ili ajlajner će istaći zelenkaste tonove u očima boje lešnika. S druge strane, tople, neutralne smeđe nijanse olovke će naglasiti njihovu punoću. Uz malo zlatne olovke, posvetlite unutrašnji ugao oka. Isprobajte zlatni ajlajner na gornjem kapku, a kapućino smeđu olovku na vodenu liniju. Efekat će biti sjajan.

Zelena olovka odlično stoji lešnik očima, a mi vam savetujemo City Color Photo Chic olovku Hunter Green.

Credit: @Caffè BlaBla

Zelene oči

Služeći se točkom komplementarnih boja, može se zaključiti da zelenim očima najbolje kontrastiraju crvenkaste nijanse. Zato je za vašu boju očju najbolje da ih uokvirite olovkama ili ajlajnerima u bojama rđe, mahagonija, bordo nijansom, ali i kraljevski ljubičastom. Ipak, pripazite da ove olovke nemaju ružičasti podton i da nisu presvetle, jer će vam oči tako izgledati umornije. Takođe, bronzana olovka izgleda očaravajuće na zelenim očima.

Credit: @Kris Gutiérrez

Plave oči

Kontrastna metalik olovka u boji bakra će naglasiti zlatkaste flekice u vašim zenicama i učiniće da zasijaju. Birajte olovke i ajlajnere sa toplim, narandžastim podtonom kao što su olovke i lajner u smeđoj boji, boji karamele, terakote, bakra i zlata. Ove nijanse se nalaze suprotnom od plave na točku boja, što znači da će najbolje kontrastirati vašoj plavoj boji.

Credit: @Maritta Lyytinen

Sive oči

Sive oči su izrazito hladnog podtona i ova boja očiju je izuzetno retka. Obično predstavljaju kombinaciju sivih, zelenih i plavih tonova, uz malo žutila oko zenice. Na vama je da istaknete bilo plavu, bilo zelenu notu vaših sivih očiju: birajte narandžaste, crvene, ili ljubičaste tonove, dok će posebno lepo izgledati olovka u bordo boji. Ako želite da ipak ostanete u tonovima vaših očiju, sivilo vaše retke nijanse možete naglasiti olovkom u srebrnkasto perlastoj nijansi.

Credit: @Anni Antola

Pročitajte još i: Kako da se našminkate prema boji očiju?

error: Content is protected !!