Vodič: Najbolja četka za kosu za vaš tip dlake

Kada se radi o pronalaženju najbolje četke za kosu, znajte da se ona bira prema tipu dlake. Koliko postoji različitih tipova dlake, toliko postoji i vrsta četki za kosu. Isto kao što nećete nanositi puder, senku i rumenilo istom četkom, to isto važi i kada je reč o četkama za kosu. Zato u nastavku proverite da li koristite pravu četku za vaš tip kose!

Izbor loše ili neadekvatne četke za kosu znači teško raščešljavanje, frizzy efekat i otežano stilizovanje. Zato je izbor adekvatnog pibora za svakodnevno češljanje kose veoma važan.

Idealna četka prema tipu dlake

Četka za tanku kosu

Idealan tip četke za tanku dlaku je onaj sa mešavinom prirodnih (od dlake divljeg vepra) i veštačkih iglica. Ova mešavina iglica će lako otkloniti čvorove, i rasporediti prirodna ulja sa skalpa na ostatak dužine. Ovo će učiniti da vam kosa deluje sjajno, zaglađeno i zdravo, bez nepotrebnog opterećivanja stajling proizvodima.

ekstenzije

Četka za kosu bez volumena

Ako želite da kosi date ekstra volumen i efekat podizanja, velika ovalna četka je savršena za vas. Jednostavno podignite pramen od korena vlažne kose dok je sušite fenom. Ovaj pokret “liftinga” kombinovan sa četkom koja sadrži mešavinu prirodnih i veštačkih iglica će vašoj kosi dati bujnost i punoću.

četka za kosu

Četka za debelu dlaku

Pronalazak četke za debelu dlaku i gustu kosu deluje kao borba. Međutim, rešenje kako da ukrotite vašu grivu je veoma jednostavno: ravna paddle četka je sjajno rešenje za dame sa gustom, debelom, neukrotivom dlakom. Razmaknute iglice će lakše probiti kroz guste pramenove i otkloniti čvorove.

Povezano: Koje četke za kosu su vam potrebne?

paddle

Četka za kovrdžavu kosu

Zabluda je da se kovrdžava kosa ne treba češljati. Zapravo, najveći broj problema sa kovrdžavom kosom se može rešiti jednostavnim izborom odgovarajuće četke. Bilo da želite da jednostavo raščešljate, isfenirate ili odmrsite lokne, odaberite četku sa širokim jonskim najlonskim iglicama. Ovaj tip četke klizi kroz kovrdže, dok zaglađuje površinu dlake i olakšava njeno oblikovanje.

četka za kosu

Češalj za mokru kosu

Iako je kosa veoma ranjiva dok je mokra, ipak se može očešljati, uz odgovarajući alat.  Za one sa kovrdžama ili kosom koja se lako mrsi, češalj sa širokim zupcima je spasilac vaše kose. Kako on radi? Široki prostor između zubaca dozvoljava većem delu kose da prođe kroz nih, dok ujedno razpetljava čvorove.

Povezano: Recite zbogom zamršenoj kosi koja se kida pri češljanju

česajlj

All-in-one četka

Ako vam je trebna četka koja radi baš sve – otklanja čvorove, daje sjaj, zaglađuje dlaku, pomaže kod stilizovanja i feniranja – onda nabavite četku za finiširanje od priorodne dlake divljeg vepra. Ovaj tip četke pomaže kreiranju savršene frizure koja izgleda ispolirano dok neguje dlaku. Ovo je mala investicija koja zaista vredi i traje godinama.

shine četka

Pročitajte još i: Kako izabrati četku za feniranje?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!