Koje četke za kosu su vam potrebne

By  |  2 Comments

Četke za kosu. Ima ih raznih oblika, veličina, vrste dlake… Ali, koje su nam zaista potrebne i za šta je koja četka najbolja. Odgovori su u nastavku teksta.

Četke od prirodne dlake, keramike, metala, plastike. Ovalnog, četvrtastog, okruglog oblika. Male, srednje, velike. Za feniranje i češljanje. Kako u svemu tome izabrati pravu četku. Evo odgovora.

Koje četke za kosu su nam zaista potrebne

Uža plastična četka za kosu

Ove četke se prave u različitim veličinama, neke od njih čak možete nositi i u tašni. Odlične su za završno stilizovanje isfenirane kose kao i za češljanje u toku dana.

Okrugle četke od prirodne dlake

Ovo su odlične četke za feniranje čak i suve kovrdžave kose. Veličina četke zavisi od dužine vaše kose ali i frizure koju želite da postignete. Više o tome kako da izaberete četku za feniranje pronaći ćete OVDE. Nakon feniranja četkom od prirodne dlake kosa je sjajna, glatka i ravna.

 

Teflonske četke za feniranje

Možda najnovijeg datuma, ali čim su se pojavile, postale su ultimativni hit. Daju glatku i sjajnu završnicu, a zbog grejanja deluju na kosu kao presa ili vikleri. Sa njima možete da napravite kakvu god frizuru želite, ravnu, lokne, volumen…

termix cetka za tanku kosucetka za normalnu kosucetka za debelu dlaku

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pedal (paddle) četka za kosu

Predivna, velika, četvrtasta četka za raščešljavanje i sušenje ravne kose, bilo da je gusta ili retka. Ova četka, sa široko postavljenim čekinjama, daje super svilenkastu, glatku i prirodno ravnu kosu bez izgleda slepljenosti.

pedal cetkapedal cetka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plastična četka sa široko postavljenim čekinjama

Odlična za kraću i tanju kosu kojoj je potreban volumen iz korena. Nije za kovrdžavu kosu i deblju dlaku. Dobra je za raščešljavanje kose kada na nju nanesete regenerator.

Četka za raščešljavanje zamršene kose

Čest je slučaj, posebno kod mlađih osoba ili osoba sa tankom kosom, zamršena kosa. Kao i kod suve i oštećene kose.  Ove četke trenutno mogu da očešljaju čak i najzamršeniju kosu. Frizeri ih koriste u salonima da bi raščešljali kosu prilikom pranja a sve više se koriste i kod kuće.

cetke za rascesljevanje kose

 

Četka za tapiranje i punđe

Nema svako od nas gustu i kosu punu volumena. Neko mora i da ga napravi. Koristi se isto kao i češalj za tapiranje, samo je prijatnija za upotrebu. Ova četka je odlična i za zatezanje kose kada se prave punđe ili druge svečane frizure.

Izaberite kvalitetne četke za kosu jer, ne zaboravite, one takođe utiču na kvalitet i zdravlje vaše kose. Kompletnu ponudu četki iz Lepotica webshopa možete pogledati OVDE.

 

2 Comments

  1. Pingback: Dva neobična načina da napravite predivne lokne | Lepotica.rs

  2. Pingback: Kako da vam kosa izgleda duža nego što jeste | Lepotica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!