Pilingom od taloga kafe u borbu protiv celulita

Pomislite samo koliko taloga od kafe, tokom jednog dana izađe kao otpad iz vašeg doma. Sledeći put, nakon što popijete prvu jutarnju ili bilo koju narednu kafu tokom dana, ipak razmislite da li ćete baciti preostali talog. Odličan je u borbi protiv celulita.

Talog od kafe je višestruko koristan za vašu lepotu. Kao prvo, od njega možete napraviti sjajan piling, a kao drugo, tim pilingom ne samo što možete osvežiti svoju kožu, već možete i izaći kao pobednik iz uporne borbe protiv celulita!

Kako napraviti piling od taloga kafe?

Dovoljno je da topao talog od jedne popijene šoljice kafe, jednostavno pomešate sa jednom supenom kašikom maslinovog ulja. Ukoliko vam pri ruci nije maslinovo ulje, možete upotrebiti i bademovo. Sačekajte nekoliko minuta da se ulje utopi u talog od kafe i nakon što se to desi, znak je da je vaš piling spreman.

Kako koristiti piling od taloga kafe?

Dobijeni piling možete koristiti na više načina. Možete ga jednostavno i kratkotrajno utrljati na kožu  i isprati, a možete ga nakon utrljavanja i ostaviti da nekoliko minuta odstoji.

U prvom slučaju, dakle, ukoliko odmah nakon utrljavanja piling od taloga kafe isperete, vaša koža će biti osvežena i sa nje će biti uklonjene mrtve ćelije. Međutim, ukoliko ostavite da piling od taloga kafe odstoji na koži, time će doći i do delovanja protiv celulita.

Ukoliko se odlučite na drugi način upotrebe ovog pilinga, efekat delovanja protiv celulita ćete pojačati ukoliko preko nanetog pilinga oko regije tela na kojoj imate celulit obavijete foliju. Nakon nekoliko minuta, uklonite foliju i temeljno isperite piling. Obzirom da se u sastavu pilinga nalazi i ulje, budite obazrivi prilikom njegovog ispiranja i pazite da se ne okliznete u kadi ili tuš kabini.

Nakon što ste isprali piling, nastavite normalno sa uobičajenim tuširanjem, dakle nesmetano upotrebite gel za tuširanje i ne bojte se da će to umanjiti efekat pilinga.

Koliko se koristi piling od taloga kafe

Ovaj postupak treba ponavljati dva do tri puta tokom nedelje, dakle svaki drugi ili treći dan i celulit će nestati nakon mesec dana do dva meseca, zavisno od njegove razmere u kojoj je zastupljen na koži.

Ono što takođe može ubrzati i pospešiti dejstvo ovog pilinga, jeste ukoliko istovremeno praktikujete i druge metode namenjene borbi protiv celulita. Recimo, ukoliko ste pojačano fizički aktivni, ukoliko koristite neku od krema protiv celulita, pravilno i zdravo se hranite, pijete dovoljno tečnosti i slično.

A ako više volite gotove proizvode:

Screenshot_20171112-143912

error: Content is protected !!