6 situacija kada je BRAON maskara bolja od CRNE

braon maskara

Kada je reč o maskari – tu nema dileme, najveći broj žena koristi upravo karbon crnu nijansu. Ako ste neko ko se kune u crnu maskaru, verovatno nikada niste uzeli tubicu braon maskare u ruke – osim greškom. Verovatno se pitate ko bi nosio braon maskaru umesto crne? Zato vam donosimo 6 situacija kada je bolje da crnu maskaru zamenite onom braon.

Postoje prilike i trendovi koji bolje izgledaju sa braon maskarom. To ne znači da treba da odbacite crnu – imajte je uvek kod sebe u neseseru. Osim toga, što se tiče braon maskare, slobodno uložite u neku jeftiniju, jer ćete je sigurno ređe koristiti.

Braon maskara – 6 situacija kada je bolje nositi braon trepavice

Situacija #1: kada ste se ofarbali u plavo

Ako ste novopečena plavuša, nije loša ideja da posvetlite i šminku za trepavice. Zato je dobra ideja da karbon crnu maskaru čuvate za večernje i posebne prilike, za dnevnu šminku ipak odaberete braon maskaru, koja neće delovati previše kontrastno za vašu bledu kosu. Posebno ako imate svetle oči i ako ste prirodna plavuša – videteće da će vam braon maskara postati najbolji prijatelj.

braon maskara

Situacija #2: kada završavate obaveze po gradu

Istrčavate kroz vrata kako biste otišli po namirnice i obavili dnevne obaveze? Ova situacija ne traži full face šminku, ali ako nanesete par slojeva braon maskare, naglasićete prirodne crte lica, bez kopanja po celom neseseru. Svakako – nikad ne znate na koga možete naleteti dok čekate u redu u marketu ili pošti.

Povezano: Maskara u boji – koja boja vam odgovara?

Situacija #3: za jutarnju šminku

Ako inače ne nosite mnogo šminke, ili se šminkate dosta prirodno – braon maskara je savršen dodatak svakom dnevnom look-u. Braon nijansa je mnogo suptilnija od crne, koja  može biti pregruba za jutarnji make-up look. Bilo da idete na posao, u školu, ili imate piknik u parku sa prijateljima – braon maskara je savršena za ovu priliku!

Situacija #4: ako imate braon oči

Ako imate braon oči, braon maskara je savršen način da akcentujete njihovu bogatu čokoladnu boju. Ova prirodna boja maskare će učiniti da vaše očiju deluju budnije i bogatije uz samo par poteza četkicom. Isprobajte da u vašu rutinu uvedete braon maskaru i sačekajte komplimente!

Situacija #5: da naglasite donje trepavice

Nemojte zanemariti donje trepavice! Iako se gornje trepavice vaš fokus kada je nanošenje maskare u pitanju, šminkanje donjih trpavica povezuje potpuno vaš eye make-up look. Braon maskara je savršen način da naglasite i donje trepavice, bez nadjačavanja ostatka šminke na očima.

Situacija #6: za “no make-up make-up”

Trend šminke koja deluje kao da nemate uopšte šminku na sebi je i dalje u punom jeku! Bilo da izlazite i želite boho-chic izgled ili idete na predavanja u školu ili na fakultet i želite da izgledate prirodno, braon maskara je neophodna za ovaj izgled. Malo tonirane BB kreme, mrvica braon maskare i balzam za usne u boji – spremni ste za ovaj “no make-up make-up” trend!

Pročitajte još i: Ovaj Instagram trik će promeniti vaše nanošenje maskare – zauvek!

error: Content is protected !!