Bez belog traga: DIY suvi šampon za svaku BOJU KOSE

tip kose

Suvi šampon je postao nezamenljiv u našoj svakodnevici, jer se uz par špriceva rešavamo masnog korena, barem na jedan dan. Ipak, moramo priznati da se suvi šampon brzo troši, pun je hemikalija, a ujedno ostavlja beli trag koji smeta brinetama i crnkama. Zato vam donosimo “uradi sama” recepte za potpuno prirodni suvi šampon – za svaku boju kose!

Ako imate osetljivo teme, ne volite beli trag u kosi, a želite prikriven masni koren – nema boljeg rešenja od prirodnog suvog šampona. Zato pogledajte najbolje DIY recepte koje možete smućkati od sastojaka iz kuhinje, veoma lako i brzo – dobićete potpuno prirodan suvi šampon!

Napomena: Sve ove prirodne suve šampone nanosite uz pomoć stare pufnaste četke za puder u prahum, na koren kose. Potom ga dobro utrljajte prstima i iščetkajte kosu!

“Uradi sama” suvi šampon za svaku boju kose

1. Za brinete

Sastojci:

  • kukuruzni skrob (4 supene kašike)
  • kakao prah (2 supene kašike)
  • muskantni oraščić u prahu (pola kašičice)

Ovaj recept je odličan jer ulepšava smeđu boju kose i miriše apsolutno predivno. Muskantni oraščić je prirodni antiseptik sa antivirusnim i antibakterijskim svojstvima. Na ovaj način ne uklanjate samo masnoću, već dobijate i benefite od korišćenja suvog šampona. Kakao prah će dodatno prikriti izrastak ili sede vlasi.

Povezano: “Uradi sama” slani sprej za beachy talase u kosi

Kakao prah

2. Za plavuše i svetlu kosu

Sastojci:

  • soda bikarbona (1 kašika)
  • ovsene pahuljice (2 kašike)
  • đumbir u prahu (pola kašičice)

Ovaj suvi šampon je ne samo prirodan, nego i odličan način da date nutrijente vašoj masnoj ksoi. Ovsene pahuljice su pH izbalansirane sa antibakterijskim i antioksidativnim svojstvima. Soda bikarbona uklanja prljavštinu i višak masnoće. Đumbir pomaže rast kose. Izmiksajte sve sastojke u blenderu kako biste usitnili ovsene pahuljice u prah.

ovas

3. Za crvenokose

  • kukuruzni skrob (2 supene kašike)
  • cimet (1 supena kašika)

Osim što dobro upija višak masnoće, cimet i skrob će učiniti da vaša kosa miriše na kolačiće. Cimet takođe poseduje antibakterijska svojstva. Dobra stvar da dodavanjem cimeta možete prilagoditi suvi šampon vašoj nijansi kose, i ujedno prikriti izrastak ili sede.

cimet

Pročitajte još i: Šampon za suvo pranje – 8 saveta za njegovo korišćenje

Ako ipak želite gotovo rešenje, mi vam preporučujemo Subrina Professional Šampon za suvo pranje kose.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!