Šampon za suvo pranje – 8 saveta za njegovo korišćenje

Kada ste u stisci s vremenom, ne postoji brže rešenje od šampona za suvo pranje kose. Nekoliko puta poprskate i kosa vam više nije problem. Pročitajte neke korisne savete i trikove o šamponu za suvo pranje.

Šampon za suvo pranje – 8 korisnih saveta

1. Koristi se samo na suvoj kosi

Šampon za suvo pranje deluje samo na suvoj kosi. Ne pokušavajte raspršivanje ili prskanje suvog šampona na mokru, sveže opranu kosu.

2. Držite rastojanje

Kada koristite šampon za suvo pranje u spreju, obavezno prskajte šampon na kožu glave na rastojanju od oko najmanje 15 cm. U suprotnom, nanećete ga previše i nećete ga moći razdvojiti od kose, odnosno slepićete kosu.

sprej za kosu

3. U redu je da je belo

Ukoliko ste tek počeli da koristite suvi šampon za pranje kose, nemojte se zabrinuti ako vaša kosa postane malo bela u početku. Neka proizvod odstoji nekoliko minuta pre stilizovanja frizure i beli talog bi trebao nestati. Ako je ipak još uvek tu, raščešljajte ga kroz kosu vrhovima prstiju.

sprej za suvo pranje

4. Dodajte gde je potrebno

Nakon primene šampona za suvo pranje, pregledajte kosu da proverite da li ste propustili neka mesta. Ukoliko negde niste naneli suvi šampon, dodajte ga još ili ga četkom ili češljem rasporedite ravnomerno po celoj glavi.

5. Možete oblikovati kosu kasnije

Nemojte preterivati sa primenom suvog šampona. Ako primenite previše šampona na jedno mesto, ne brinite jer to možete popraviti jednostavnim dodavanjem laganog seruma na mesto sa previše šampona i laganim feniranjem ili možete češljati kosu sve dok ne upije šampon za suvo pranje.

cesljanje kose

6. Nanesite ispod

Ne nanosite suvi šampon na vrh glave jer ćete izgubiti volumen i kosa će vam biti prekrivena belim ostatkom. Podelite kosu u male delove i prskajte svaki deo ispod u korenu kako biste mogli sakriti beli talog.

[adsense_inserter id=”12825″]

7. Pojačajte volumen

Kada se pravilno koristi, šampon za suvo pranje može ukloniti višak ulja iz vaše kose, dodati teksturu i volumen u pramenove. Perite kosu svaki drugi dan, a suvi šampon koristite između za održavanje.

sprej za kosu

8. Šampon za suvo pranje u spreju vs puder

Razlika između suvog šampona u spreju i šampona za suvo pranje kao puder je neznatna. Šampon za suvo pranju u spreju je samo malo efikasniji u upijanju viška ulja, ali i sprej i puder će obaviti posao za koji su zaduženi.

Kratke recenzije šampona za suvo pranje n aših čitateljki pronaći ćete OVDE.

error: Content is protected !!