Greške koje pravite dok koristite peglu za kosu

Budimo iskrene, savršeno feniranje je uglavnom moguće samo u salonu. Ali ukoliko želite super ravnu kosu, kućno rešenje je pegla (presa) za kosu. Kada pronađete vruć alat koji vam se dopada, izbegavajte ove velike greške kako biste zaštitili kosu od oštećenja i savršeno stilizovali svoju ravnu kosu.

Najčešćih 8 greški kada koristite peglu za kosu

1. Preskačete proizvode za zaštitu od toplote

Ako ne stavljajte preparate za zaštitu od toplote na kosu pre nego što počnete da koristite peglu za ravanje ili bilo koji drugi alat koji greje kosu, kao da prizivate oštećenje. Na čistu, vlažnu kosu, poprskajte ravnomerno sprej za zaštitu od toplote da sačuvate kosu od svih toplotnih alata koji se koriste za stilizovanje kose. Potom je prosušite pa tek onda počnite da peglate kosu.

uniqone revlonuniqone kokos

2. Ne delite kosu na sekcije

Ukoliko vam je kosa gusta podelite je u manje celine kako biste temeljno izravnali svaki pramen. Koristite šnalu da vam drži deo kose koji trenutno ne peglate. Deljenjem kose na sekcije lakše i bolje ćete ispeglati kosu nego kada to radite na većoj površini.

kosa podeljena na sekcije

3. Podesili ste toplotu na najniži nivo

Iako zvuči nelogično, ako vam je kosa tanja najbolje je da koristite srednji nivo toplote, a za gušću kosu, zagrejte peglu na najviši nivo. Ako koristiti najniži nivo zagrevanja pegle za ravnanje kose, morate prelaziti nekoliko puta preko kose kako biste je izravnali. Veća temperatura povećava šansu da jednim prelazom izravnate kosu.

4. Povlačite kosu prema dole dok je ravnate

Vaša kosa će biti beživotna i slepljena ukoliko je vučete prema dole dok je stilizujete peglom za kosu. Povlačite presu pod pravim uglom ili “na gore” u odnosu na glavu, kako biste joj povećali volumen u korenu.

peglanje kose

5. Ne koristite četku za kosu

Pre nego što zagrejete svaki deo kose, dobro raščešljajte kosu kako biste je odmrsili. Proces ispravljanja će ići mnogo lakše, izbećićete ponavljanja u pojedinim oblastima i sprečićete lomljenje kose. Takođe, prilikom peglanja kose koristite četku ili češalj da vam osiguraju lakše ispravljanje kose.

pedal cetkaSelection_012

 

6. Ne dozvoljavate kosi da se ohladi

Nakon što stizujete kosu peglom za ravnanje, nemojte je odmah vezati u rep, već joj dozvolite da se ohladi nakon peglanja.

7. Izbegavate proizvode za završno oblikovanje

Proizvodi za završno oblikovanje kose (sprej ili ulje) sprečiće njeno kovrdžanje i stvaranje elektriciteta. Dovoljno je da nanesete malu količinu završnog proizvoda prvo na krajeve pa ga ravnomerno rasporedite na celu dužinu kose.

Selection_029Selection_030

 

8. Nikad ne čistite peglu za kosu

Proizvodi za zaštitu od toplote i drugi preparati za oblikovanje mogu se zadržati na vašoj pegli za ravnanje. Da biste sprečili da se ostaci natalože, redovno čistite peglu za kosu.

error: Content is protected !!