Ako želite dodatni volumen kose, isprobajte “U-shape haircut”

u shape frizura
Instagram/Printscreen

Ako ove jeseni želite da se ošišate nešto drugačije, imate puno izbora: slojeviti “Rachel cut”, bob i razne druge trenutno moderne frizure. Ali, kako ulazimo u jesen, volumiznone frizure ne jenjavaju u popularosti. Ako volite stepenove, a ne želite da skinete mnogo dužine kose, popularna “U-shape” frizura sa TikTok-a je pravi izbor da postignete punoću kose!

Šta je tačno “U-shape” frizura?

Frizeri znaju da ovaj stil šišanje nije ništa novo – ali ova tehnika je postala viralna poslednjih nekoliko nedelja na TikTok-u, zahvaljujući hair stilistima koji pokazuju svoje radove. “U-shape” frizura je veoma slična popularnoj “V-shape” frizuri, jer obe imaju to da je zadnji i srednji deo kose duži nego strane. Kako kosa pada, kreira blago zaobljenu siluetu kose.

“U-shape” frizura je suptilnija verzija “V-shape” stila šišanja, jer dozvoljava stepenovima ravniju liniju. Drugi rečima, ako se opredelite za ovu frizuru, stepenovi će se suptilno izmešati sa ostatkom kose, umesto da budu vidljivi i očiti.

Povezano: 5 super saveta za stiizovanje kose, ako ste preskočili šišanje!

@thelucycao Reply to @monamike my hairstylist did her thing. save this for reference >> I asked for soft layers all the way around, a nice ‘U’ shape for fullness and an overall trim to get rid of dead ends. And no curtain bangs!! #summerhair #longlayers #healthyhaircheck #longhaircut #hair360 #hairtok ♬ Jaydon Lewis kiss it better amapiano remix – Lejeàñ 🕶

Kako “U-shape” frizura deluje na kosi?

Glavna prednost ovog stila šišanja je ta da tanka kosa deluje dosta gušće. Dosta “U-shape” stpeenova instantno podižu punoću kose, a kraće strane prelepo padaju preko dužih stepenova. “U-shape” frizura je odlična za dugu kosu, jer kraće ivice padaju ste do lopatica. Još jedna prednost jesu pramenovi koji uokviruju lice, koje možete upariti sa šiškama. Ovo dozvoljava ženama sa tnakom kosom da zadrže punoću i volumen.

@eggdressesup Reply to @ekroona_ ♬ Steven Universe – L.Dre

Kako je stilizovati?

“U-shape” frizura izgleda prelepo ravno, koliko i kada se kosa uvije. Ali pošto stil 90-ih nikako da izađe iz mode, stilisti zato preporučuju raskošno feniranje sa “blow-out” efektom, kako biste naglasiti stepenove i “U” krivu. Ako to nije vaš stil, onda će suptilni “beachy” talasi naglasiti punoću “U-shape” firzure.

Kao što je slučaj sa svakom stepenastom frizurom, najbolje je da se redovno šišate, na svakih 6-8 nedelja, kako biste uklonili suve i ispucale krajeve. Unutrašnji stepenovi (nevidljivi slojevi, koji se seku ispod spoljašnjeg sloja kose) naglašavaju stil, dodajući volumen i teksturu.

Da li ćete isprobati “U-shape” frizuru?

Pročitajte još i: 7 pitanja koja treba da postavite sebi pre odlaska na šišanje!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!