5 super saveta za stilizovanje kose ako ste preskočili šišanje!

Sve smo jednom bile krive za preskakanje šišanja u nadi da će naša kosa rasti brže. Bez obzira da li ste preskočile šišanje zbog nemogućnosti da dobijete termin u salonu ili zbog puštanja kose, ovo nije najugodnija situacija. Ako se dugo niste šišale, rizikujete da vam kosa deluje oštećeno, zapetljano, sa rascvetalim krajevima i frizz efektom. Najgore od svega – ova praksa čak može uticati na rast kose. Zato u međuvremenu, dok čekate na termin u salonu, znajte da možete prikriti izgled izrasle kose – uz naše savete!

Izrasla kosa – kako da je sakrijete?

#1: Napravite podignutu frizuru

Ako vam je kosa preduga i teška za odlikovanje, a uz to želite da prikrijete rascvetale krajeve, jedan od najlakših načina da to uradite jeste da napravite podignutu frizuru. Ona će sakriti oštećene krajeve, čime će vaša neujednačena dužina kose ostati tajna! Bilo da se opredelite za messy punđu, ili krunu-pletenicu, znajte da je ovo stylish način da sakrijete izraslu kosu koja je zrela za šišanje.

Povezano: Šta da radite ako ne možete otići na šišanje u salon?

#2: Zakačite šiške šnalicama

Ako imate šiške i niste odavno posetile frizera, verovatno se nosite sa dilemom – nema ničeg dosadnijeg od izraslh šiški koje prekrivaju lice i kvare vam vid. Pre nego što same posegnete za makazama, u želji da ih ošišate same, okrenite se zgodnim aksesoarima, poput šnalica. Možete ih iskoristiti da sakrijete izrasle šiške sa lica, a osim toga, šnalice i štipaljkice za kosu izgledaju trendy!

#3: Probajte turban ili svileni šal za kosu

Ako ne podnosite izgled izrasle kose i želite da prekrijete celu glavu, isprobajte glamurozni turban ili svileni šal za kosu. Ovi aksesoari su dostupni u različitim materijalima, printovima i šarama, i sjajan su način da dekorišete kosu, a i zaštitite je od pogleda. Ako imate prirodno jake i sitne kovrdže, turbani i šalevi su odličan način da sprečite frizz efekat i održite lokne.

#4: Poigrajte se teksturom

Još jedan način da zakamuflirate neujednačenu dužinu jeste da pojačate njenu teksturu! Ako imate glatku, ravnu i tanku kosu, a niste dugo bile na šišanju, znajte da će se to jako videti. Zato bi trebalo da dodate malo teksture kosi, i niko neće ni primetiti da ste preskočile šišanje. Za laki, teksturisani izgled, nanesite Moroccanoil Texture sprej na kosu!

#5: Uvijte kosu

Još jedan lak način da sakrijete to da niste bile kod frizera 6 meseci jeste uvijanje kose figarom ili krpicama! Bilo da idete u grad ili imate specijalnu priliku, a želite da nosite spuštenu kosu, lokne su dobar način da sakrijete oštećene krajeve kose. Umesto da vam krajevi deluju mrtvo i frizzy, oni će izgledati wispy i stilizovano!

Pročitajte još i: 7 pitanja koja treba da postavite sebi pre odlaska na šišanje

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!