7 razloga zašto je šećerna pasta BOLJA od voska za depilaciju

šećerna pasta

Kako je lepo vreme pred nama, sigurni smo da želite da batalite brijač i ponovo se vratite dugotrajnijim metodama uklanjanja neželjenih dlačica! U tom procesu, sigurno se dvoumite da li da zakažete klasičnu depilaciju voskom ili možda isprobate benefite koje nudi šećerna pasta! Šećerna pasta je popularna metoda uklanjanja dlačica koja je već godinama prisutina u ponudi salona, ali malo žena zna da je ova metoda superiornija u odnosu na klasični vosak! Evo zašo!

Koji su sastojci?

Šećerna pasta se pravi od jednostavne mešavine limuna, vode i šećera. Ovi sastojci se zagrevaju zajedno kako bi nastala karamelasta smesa, koja se nanosi na kožu i potom povlači. Mešavine voska su dosta različite. Hladni voskovi, koji se nanose na kožu i uklanjaju posle hlađenja se obično prave od mešavine pčelinjeg voska, rezina i ulja. Topli vosak, koji se uklanja trakama ili krpicama se pravi od kalafonijuma, ulja i drugih aditiva.

šećerna pasta

Razlike u nanošenju

Kod šećerne paste, ohlađena pasta se nanosi na kožu u smeru suprotnom od rasta dlaka, a potom se uklanja u pravcu rasta dlaka, kratkim, malim potezima povlačenja. Pošto šećer pilinguje samo površinu kože, pasta se može više puta nanositi na isto područje kože.

Depilacija voskom je mnogo više metodična. I topli i hladni vosak se nanose u smeru u kom dlaka raste. Kada se supstanca ohladi i blago stvrdne, vosak se povlači u suprotnom smeru od rasta dlake. Zbog metode skidanja sa kože, neki voskovi mogu biti grubi na koži i lomiti dlačice, umesto da ih uklanjaju iz korena. Kako bi se ovo sprečilo, vosak bi trebalo da se nanosi na jedno mesto svega jednom ili dvaput.

Povezano: Kako se nanosi šećerna pasta?

šećerna pasta

Šećerna pasta: 7 razloga zašto je bolja od voska

#1: Ne sadrži štetne hemikalije

Šećerna pasta se pravi od potpuno prirodnih sastojaka, kao što su šećer, voda i limunov sok. Mnogi voskovi koji se koriste za profesionalnu upotrebu sadrže razne hemikalije, veštačke boje i druge sastojke koji mogu iritirati ili oštetiti kožu.

#2: Šećer neće oštetiti žive ćelije kože

Za razliku od voska, šećerna pasta se ne lepi na žive ćelije kože. To znači da ne može skinuti kožu sa površine niti je oštetiti, kao što to vosak zna da uradi.

#3: Šećerna pasta neće opeći kožu

Vosak mora da se zagreje pre nego što se koristi za uklanjanje dlačica. Mnogo puta, vosak može biti pretopao, a da kozmetičar to ni ne primeti. Korišćenje vrelog voska na koži može lako rezultirati neželjenom opekotinom, a kod šećerne paste to nije slučaj!

šećerna pasta

#4: Šećerna pasta je higijenskija

Loptica šećerne paste se može više puta koristiti na istom klijentu, što znači da svaki klijent dobija novu zalihu paste sa kojom se radi. Kada se koristi vosak, on se često pretapa, a dlačice filtriraju, tako da se koristi za više klijenata isti vosak. Neki kozmetičari čak umaču isti štapić u posudu sa voskom kako bi uzeli novu količinu proizvoda, time zagađajući smesu mikrobima.

#5: Manje uraslih dlačica

Niko ne želi da se bavi uraslim dlačicama! Sa šećernom pastom, dlačice se uklanjaju u istom smeru kako i rastu. Vosak ih uklanja u suprotnom. Time što se dlačice uklanjaju u istom smeru, videćete manje lomljenja i manje urastanja dlačica.

#6: Manje nereda

Sigurno ste sa depilacije voskom izlazili ulepljeni, a to niko ne voli! To vam se neće desiti sa šećernom pastom – ona ne ostavlja lepljive tragove, a lako se ispira vodom.

#7: Rezultati su bolji

Šećerna pasta u konačnici daje bolje rezultate – koža duže vremena bude glatka i bez dlačica! Vaša koža će obožavati ovu metodu, jer nećete imati opekotine, podlive, iritaciju niti lepljivost!

Pročitajte još i: “Uradi sama” šećerna pasta

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!