Paperjaste”lebdeće” trepavice: Saznajte sve o “floating lashes” trendu!

Floating lashes

Uz društvene mreže i make-up kreatore koji pronalaze najkreativnije načine za šminkanje, čini se svake nedelje “iskoči” novi make-up trend. Od 100 slojeva ruževa, pa do hajlajtera koji se sijaju iz svemira, poslednjih sezona se čini da su beauty trendovi otišli u smeru “više je više”. Ipak, u poslednje vreme primetna je minimalnija, svežija estetika šminkanja. Jedan od takvih trendova je “floating lashes” – odnosno, “lebdeće” trepavice! Iako ovaj naziv zvuči pomalo zastrašujuće, verujte nam da će vas ovaj trend oduševiti! Više o temi saznajte u nastavku teksta!

“Floating lashes” – o čemu se radi?

Pored svih vrsta nadogradnji i veštačkih trepavica, maskara je ipak ostala neprikosnoven proizvod za fabulozan izgled trepavica! Posle svih tretmana trepavica, vraćamo se maskari kao minimalističkom koraku za lepe trepavice. Ovaj trend “lebdećih” trepavica zvuči pomalo bizarno, ali sam izgled je veoma minimalistički! Trepavice su meke, “fluffy”, paperjaste, čupave i podignute. Sve ono što veštačke trepavice nisu. Popularnost ovog trenda je direktno u vezi sa “lash lift” tretmanom. Žene sada žele lagane, paperjaste trepavice, sa podignutim efektom, a tome svedoči i činjenica da je pretraga “fluffy lashes” terminba porasla za oko 70% u odnosu na prošlu godinu.

View this post on Instagram

A post shared by Eva | Makeup Enthusiast (@byevamarie)

Kako biste ispratile “floating lashes” trend, biće vam potrebna maskara nadogradive formule sa efektom uvijanja trepavica. Osnovna karakteristika je da trepavice treba da izgledaju suptilno. Dakle, njih treba obložiti sa nekoliko slojeva maskare – ali bez preterivanja. Teške, jako crne trepavice pune grudvica od maskare nisu ono što želimo.

Povezano: Isprobajte “koktel” tehniku nanošenje maskare za trepavice kao sa reklame

Floating lashes

Kako da nanesete maskaru?

Prvi korak je pronaći savršenu maskaru, koja ne ukrućuje trepavice, niti ih previše definiše, dlačicu po dlačicu. Potrebna vam je maskara koja se lako nadograđuje, bez grudvica ili “tubing” efekta. Idealno je naći maskaru koja ima lifting i curling efekat (svakako vas savetujemo da trepavice prethodno uvijete uvijačem). Maskaru treba naneti u nekoliko tankih slojeva, i to ne samo na klasičan način, već i prolazeći četkicom vertikalno, od početka do kraja trepavica. One moraju stajati podignuto, rastresito, paperjasto, tako da opravadaju  termin “lebdećih” trepavica. Poenta je stvoriti vizuelnu iluziju kao da one “lebde” iznad linije trepavica, dok su naravno u čvrstom kontaktu sa kapcima.

Nije ni čudo da je ovaj trend jako zaživeo na Tik-Toku, koji je nepresušan izvor make-up inspiracije.

@erikatitus

posting a draft to see if my vids r finally posting \ud83d\ude01\ud83d\ude01

♬ manipulate women fund men – roham

Zapamtite – manje je više!

Kada je reč o ovom trendu, svedite slojeve maskare na minimum. Ako želite ekstra efekat, uparite ovaj trend sa dugačkim ili grafičkim ajlajnerom, kako biste privukle pažnju na oči. Trend lebdećih trepavica se sjajno slaže sa minimalnom šminkom na licu i laganim nanosom boje na usnama – baš ono što će ljubitelji prirodne svakodnevne šminke obožavati!

@sierrasky Perfected this #makeup #mascara #makeuproutine #eyelashes ♬ déjà vu sickmix – Sickickmusic

Pročitajte još i: Profi tehnika kako da uvijete kratke i ravne trepavice

error: Content is protected !!