Najnoviji tretman ulepšavanja trepavica: Lash Lift & Botox

By  |  0 Comments

Posle nadogradnje trepavice, mini-vala, pa čak i farbanja, jasno je da će žene isprobati razne tretmane koji će ulepšati, produžiti ili pojačati boju njihovih trepavica. Maskara svakako više nije dovoljna. Zato vam donosimo sve detalje o najnovijem tretmanu ulepšavanja trepavica, koji se sve više traži u salonima – Lash Liftu & Botoksu!

Guste, dugačke i uvijene trepavice su san mnogih dama. Na beauty tržištu postoji veliki broj alternativnih tretmana za postizanje savršenih trepavica. Međutim, novina donosi uvijanje, bojenje i keratinsko jačanje trepavica u jednom tretmanu, a to je Lash Lift & Botoks.

Šta je Lash Lift?

Ova metoda predstavlja hemijsko uvijanje (podizanje) prirodnih trepavica i njihovo bojenje. Uz Lash Lift ide i Lash Botox koji neguje i hrani dubinski vaše trepavice. Ono što je inovativno kod Lash Lifta jeste to što se trepavice tretiraju keratinom, koji popunjava i hrani dlaku, čineći je glatkom i punijom (baš kao kod keratina na kosi). Keratin je gradivni element kože, kose i noktiju i samim tim je prirodna supstanca. Dakle, nema nikakve nadogradnje niti lepljenje veštačkih svilenih!

Povezano: Svilene trepavice

Credit: @Imarni Lashes&Brows by Romana

Šta je Lash Botoks?

Dok Lash Lift pruža uvijanje i bojenje trepavica, Lash Botox ih neguje, popunjava i regeneriše. Dakle, botoks  za trepavice predstavlja mešavinu koncentrisanih aktivnih sastojaka poput ulja jojobe i argana uz dodatak aminokiselina i proteina koji hrane i jačaju prirodne trepavice. Smatrajte ga nekom vrsotm keratinske maske za vaše trepavice koja popunjava oštećenja dlake, čineći da one izgledaju punije i glatko.

Koliko traje efekat?

Ovaj tretman je potpuno bezbedan i neinvazivan, a čak se može raditi i nakon ekstenzije trepavica, ali se u tom slučaju mora sačekati barem 48h kako bi se oči odmorile od lepka. Tretman Lash lifta traje oko 60 minuta, a efekti obično traju od 6-8 nedelja.

Za razliku od ekstenzija, kod Lash Lifta ne morate dolaziti svaki mesec na korekcije, pa je odično rešenje za dame koje nemaju vremena da stalno koriguju trepavice.

Credit: @EverBeauty

Faze tretmana

Svaki Lash Lift & Botox tretman se sastoji od nekoliko faza, a to su uvijanje trepavica, fiksiranje uz pomoć preparata fiksatora, klasično bojenje trepavica kako ne biste morali da koristite maskaru ako ne želite, i potom na kraju ide sloj botoksa za negu i jačanje trepavica. Na kraju može ići i proces laminacije trepavica, koji boji trepavice u crno (ukoliko ih prethodno niste ofarbali).

Povezano: Kozmetički tretmanu koji olakšavaju život

Ograničenja posle tretmana

Kako bi efekat ovog tretmana trajao što duže, ipak postoje neka pravila kojih se morate pridržavati. U prvih 24h posle Lash Lifta, & Botoxa ne smete koristiti maskaru, šminku, solarijum, saunu, a morate izbegavati svako kvašenje trepavica. Posle sve možete.

Lash Lift & Botox

Kome je namenjen Lash Lift?

Slobodno možemo reći da je namenjen svim damama: ako imate kratke, ravne, svetle trepavice kojima niste zadovoljne, ili jednostavno ne želite da nosite ekstenzije. Takođe, ako imate guste i ravne trepavice koje je teško uviti, i kojima brzo spadne oblik. Lash Lift je odličan i za dame koje žele da odmore svoje prirodne trepavice od ekstenzija.

Pročitajte još i: Nadogradnja trepavica – sve što treba da znate

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!