Najnoviji tretman ulepšavanja trepavica: Lash Lift & Botox

Lash lift & botox

Posle nadogradnje trepavice, mini-vala, pa čak i farbanja, jasno je da će žene isprobati razne tretmane koji će ulepšati, produžiti ili pojačati boju njihovih trepavica. Maskara svakako više nije dovoljna. Zato vam donosimo sve detalje o najnovijem tretmanu ulepšavanja trepavica, koji se sve više traži u salonima – Lash Liftu & Botoksu!

Guste, dugačke i uvijene trepavice su san mnogih dama. Na beauty tržištu postoji veliki broj alternativnih tretmana za postizanje savršenih trepavica. Međutim, novina donosi uvijanje, bojenje i keratinsko jačanje trepavica u jednom tretmanu, a to je Lash Lift & Botoks.

Šta je Lash Lift?

Ova metoda predstavlja hemijsko uvijanje (podizanje) prirodnih trepavica i njihovo bojenje. Uz Lash Lift ide i Lash Botox koji neguje i hrani dubinski vaše trepavice. Ono što je inovativno kod Lash Lifta jeste to što se trepavice tretiraju keratinom, koji popunjava i hrani dlaku, čineći je glatkom i punijom (baš kao kod keratina na kosi). Keratin je gradivni element kože, kose i noktiju i samim tim je prirodna supstanca. Dakle, nema nikakve nadogradnje niti lepljenje veštačkih svilenih!

Povezano: Svilene trepavice

Šta je Lash Botoks?

Dok Lash Lift pruža uvijanje i bojenje trepavica, Lash Botox ih neguje, popunjava i regeneriše. Dakle, botoks  za trepavice predstavlja mešavinu koncentrisanih aktivnih sastojaka poput ulja jojobe i argana uz dodatak aminokiselina i proteina koji hrane i jačaju prirodne trepavice. Smatrajte ga nekom vrsotm keratinske maske za vaše trepavice koja popunjava oštećenja dlake, čineći da one izgledaju punije i glatko.

Koliko traje efekat?

Ovaj tretman je potpuno bezbedan i neinvazivan, a čak se može raditi i nakon ekstenzije trepavica, ali se u tom slučaju mora sačekati barem 48h kako bi se oči odmorile od lepka. Tretman Lash lifta traje oko 60 minuta, a efekti obično traju od 6-8 nedelja.

Za razliku od ekstenzija, kod Lash Lifta ne morate dolaziti svaki mesec na korekcije, pa je odično rešenje za dame koje nemaju vremena da stalno koriguju trepavice.

Faze tretmana

Svaki Lash Lift & Botox tretman se sastoji od nekoliko faza, a to su uvijanje trepavica, fiksiranje uz pomoć preparata fiksatora, klasično bojenje trepavica kako ne biste morali da koristite maskaru ako ne želite, i potom na kraju ide sloj botoksa za negu i jačanje trepavica. Na kraju može ići i proces laminacije trepavica, koji boji trepavice u crno (ukoliko ih prethodno niste ofarbali).

Povezano: Kozmetički tretmanu koji olakšavaju život

Ograničenja posle tretmana

Kako bi efekat ovog tretmana trajao što duže, ipak postoje neka pravila kojih se morate pridržavati. U prvih 24h posle Lash Lifta, & Botoxa ne smete koristiti maskaru, šminku, solarijum, saunu, a morate izbegavati svako kvašenje trepavica. Posle sve možete.

Kome je namenjen Lash Lift?

Slobodno možemo reći da je namenjen svim damama: ako imate kratke, ravne, svetle trepavice kojima niste zadovoljne, ili jednostavno ne želite da nosite ekstenzije. Takođe, ako imate guste i ravne trepavice koje je teško uviti, i kojima brzo spadne oblik. Lash Lift je odličan i za dame koje žele da odmore svoje prirodne trepavice od ekstenzija.

Pročitajte još i: Nadogradnja trepavica – sve što treba da znate

error: Content is protected !!