Nadogradnja trepavica – Sve što treba da znate

svilene trepavice nadogradnja

Postoji mnoštvo trikova za šminkanje, ali za devojke sa veoma kratkim i retkim trepavicama, maskare i uvijači za trepavice mogu dati veoma malo bujnosti. Jedna od efektnih alternativa, koja traje duže nego maskara, jeste nadogradnja trepavica.

Većina žena nema vremena ili strpljenja da svaki dan stavlja lažne trepavice. Zbog toga ne čudi što nadogradnja trepavica postaje sve popularnija poslednjih nekoliko godina. Nadogradnja trepavica daće trepavicama volumen, dužinu i snagu koristeći lažne trepavice. Ali pre nego se odlučite za nadogradnju trepavica, važno je da znate sledeće:

trepavice

Nadogradnja trepavica – 6 najvažnijih pitanja

1. Postoji više vrsta trepavica za nadogradnju

Postoje tri popularne vrste trepavica za nadogradnju: sintetičke, svilene ili krznene, a dužina im varira od 6 do 17 mm. Od dužine i debljine trepavica zavisi kakav ćete izgled očiju postići. Dodajući nekoliko milimetara svojim spoljašnjim trepavicama, dobićete mačkasti stil očiju. Neki saloni nude i nadogradnju trepavica u različitim bojama, pa ako ste avanturističkog duha, probajte.

2. Važno je da nadogradnju uradi profesionalac

Samo zato što prijateljica vaše prijateljice kaže da zna da nadogradi trepavice pomoću alatki koje je kupila u kineskoj radnji, ne znači da joj trebate dozvoliti da vam dira lice. Pogrešna tehnika nadogradnje može uzrokovati neželjene efekte kao što su iritacija, otpadanje trepavica, praznine ili razmaci između prilepljenih i prirodnih trepavica.

Profesionalci koriste profesionalne proizvode i adekvatno su obučeni da nadograde trepavice bez oštećivanja vaših prirodnih trepavica ili što je još važnije, očiju. Takođe, ako se nadogradnja uradi profesionalno, neće se primetiti razlika između lažnih i prirodnih trepavica.

trepavice nadogradnja

3. Testiranje je obavezno

Pre početka nadogradnje, uverite se da će osoba (koja je profesionalac u ovoj oblasti) koja vam radi nadogradnju trepavica testirati da li ste osetljivi ili alergični na lepak koji koristi. Lepak sadrži formaldehid koji može dovesti do alergijskih reakcija.

[adsense_inserter id=”12825″]

4. Nadogradnja traje dugo, što je dobra stvar

Pre odlaska u prvo jeftino mesto koje radi nadogradnju trepavica, uradite malo istraživanje. Pronađite koje proizvode koriste, kao i koliko traje tretman. Odlazak kod profesionalca koji koristi odgovarajuće tehnike i alatke za nadogradnju trepavica jeste skup, ali smanjuje rizik od oštećenja.

Tretman nadogradnje trepavica traje oko dva sata. Svaka lažna trepavica se potapa u polutrajni lepak koji neće iritirati oči, niti oštetiti prirodne trepavice. Jedna lažna trepavica se lepi na tri do četiri vaše prirodne trepavice. Potom se primenjuju na okvir prirodnih trepavica dok su vam oči zatvorene.

nadogradnja trepavica

5. Pravilna nega nakon nadogradnje održaće svež izgled vaših trepavica

Sada kada ste ponosna vlasnica dugih, prelepih trepavica, morate da se brinete o njima, a to može da znači i da ćete morati promeniti svoje navike. U prvih 24 sata ne smete izlagati oči toploti i vodi. Ako to uradite, lepak neće obaviti svoj deo posla, tako da će sve vreme provedeno u salonu biti uzaludno.

Nakon prvog dana, umijte se mlakom vodom. Izbegavajte brisanje lica peškirom, kao i spavanje sa licem naslonjenim na jastuk, u suprotnom otkinućete trepavice. Takođe, vodite računa koje proizvode primenjujete na lice dok imate nadograđene trepavice. Osnove na bazi ulja, proizvodi za brisanje šminke, maskare, kao i tečni ajlajneri mogu uništiti vezu između prilepljenih i prirodnih trepavica i uzrokovati prerano otpadanje trepavica.

6. Ne traju večno

Nadograđene trepavice trajaće približno onoliko koliko traju vaše prirodne trepavice – oko šest do osam sedmica. Da bi održale željeni izgled, uradite nadogradnju svake tri do četiri nedelje. Ukoliko želite ukloniti nadograđene trepavice, ne radite to sami. Otiđite kod profesionalca ili ih pustite da prirodno otpadnu.

*************************************************************************

Pratite svoj omiljeni ženski portal i na društvenim mrežama:

YouTube, Facebook, Instagram, Twitter.

*************************************************************************

error: Content is protected !!