Najnoviji prirodni make-up trend: Yoga skin

By  |  0 Comments

Ako uvek idete u korak sa beauty trendovima – onda ste sigurno čuli za ovaj termin. Ako niste, onda znajte da nije ono što mislite, jer ovaj trend ne uključuje da zapravo radite jogu. Zapravo, “yoga skin” možete postići bez da se iole oznojite. Čak nema veze ni sa rutinom nege kože, već samo sa – šminkom! Ovaj prirodni make-up trend je zaposeo sve društvene mreže i mi ga obožavamo!

Šta je “yoga skin”?

Verovatno ste upoznati sa mnogim trendy rutinama nege lica koje se sastojke od više koraka, kojima se postiže zdrava, hidrirana koža (setite se korejske nege kože od čak 10 koraka!). Kada je koža najzdravija, ima poseban sjaj, ali realno gledano – nije uvek moguće da nam koža bude savršena u svakom momentu.

Šta god da se desi – tu je šminka da spasi dan! I upravo se o tome radi u “yoga skin” make-up trendu. Ovaj trend se oslanja na poznati koreanski ideal “glass skin”, međutim, deluje prirodnije. Glavna inspiracija je  sjajna jedra, blistava i rumena koža posle časa joge!

yoga skin

Kako da postignete “yoga skin”?

Ovo je jednostavan stil šminkanja, koji se bazira na miksanju (poput koktela) više različitih make-up proizvoda, poput tečnog pudera, ulja za lice, dnevne kreme i par kapi iluminatora. Oni se nanose na celo lice, a ne trebaju vam nikakvi posebni alati za njihovo nanošenje.

Ono što je odlično kod “yoga skina” make-up trenda je to što je potpuno prilagodljiv prema trenutnim potrebama kože: ako vam je koža npr. danas nešto suvlja, možete dodati malo više dnevne kreme u mix koji nanosite na kožu.

yoga skin

Instagram/Printscreen

Korak po korak do “yoga skin” trenda

#1: Iluminirajući prajmer

Započnite šminkanje dobrom bazom u vidu prajmera, na sveže očišćenu kožu. Ne samo da će vaša šminka trajati duže, već će iluminirajući prajmer dati boost sjaja kako biste lakše postgli efekat kože posle joge.

#2: Kreirajte vaš koktel

Sada kreće zabavni deo! Pošto ćete mešati proizvode na nadlanici, najbolje je da ih sve izvadite pre nego što počnete. Najpre istisnite malo tečnog pudera, koji će biti 50% mešavine za lice. Potom, dodajte par kapi ulja za negu lica i dve do tri kapi tečnog iluminatora. Sada je vreme da dodate dnevnu kremu. Koristite kremu na bazi vode, kako biste završili vaš “yoga skin” koktel.

Nanesite ovu mešavinu prstima i utapkajte make-up blenderom za airbrush finiš!

yoga skin

Instagram/Printscreen

#3: Rumenilo na obraze

Vaš yoga skin izgled nije potpun bez malo rumenila! Držite se kremaste formule, koja daje prirodniji izgled i zaista simulira izgled kože posle vežbanja! Natapkajte prstima krem rumenilo i izblendajte. Ako ste u iskušenju da nanesete još nešto od šminke – uzdržite se, jer će delovati manje prirodno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!