Ova ulja za lice ne zapušavaju pore – obožavaće ih i masna koža!

ulja za lice

Ulja za lice su neverovatno popularna – sve više i više ljudi otkriva paletu benefita korišćenja ulja za lice u skincare rutini i jednostavno se ne mogu zasititi ovog fantastičnog proizvoda. Ali, ukoliko ste neko sa masnom, aknoznom ili osetljivom kožom, potpuno razumemo vaše predrasude prema uvođenju ulja za lice u rutinu nege. Ali šta ako bismo rekli da je određene vrste ulja zaista bezbedno koristiti čak i ako imate masnu i aknoznu kožu? Iznenadile biste se da otkrijete koliko vrsta ulja je prilagođeno masnoj koži i kao takva su potpuno nekomedogena (ne zapušavaju pore). U nastavku vam otkrivamo ove vrste ulja!

6 ulja za lice koja ne maste kožu i ne zapušavaju pore

#1: Arganovo ulje

Na komedogenoj skali, arganovo ulje ima komedogenost 0. To znači da je gotovo nemoguća šansa da vam ovo ulje zapuši pore i uzrokuje upale kože. Osim toga što je super hidrirajuće, arganovo ulje je bogat izvor vitamina, minerala i nutrijenata. Zato je ovo ulje jedno od najboljih koje štiti kožu od oštećenja, izgleađuje fine bore i linije, dok kožu hidrira i štiti od akni.

#2: Ulje divljeg šipka

Ulje divljeg šipka je još jedno nekomedogeno ulje za lice koje osobe sa masnom kožom mogu koristiti. Pošto je značajn izvor linoleične kiseline, ulje divljeg šipka je veoma lagane teksture koja se odmah upija u kožu i hrani je. Sa komedogenim rejtingom od samo 1, ovo ulje vam neće zapušiti pore niti pogoršati stanje sa mitiserima.

Povezano: Vodič – odaberite pravo ulje za lice prema tipu kože

ulja za lice

#3: Suncokretovo ulje

Ako tražite kvalitetno ulje-nosač za mućkanje sa eteričnim uljima, koje vam neće zapušiti pore niti vas umastiti, onda potražite suncokretovo ulje. I njegov komedogeni rejting je 0, bogato je esencijalnim masnim kiselinama, dajući super hranljivu i hidrirajuću teksturu. Dodatno, ulje suncokreta je nemirisno, biljno i ne uzrokuje iritacije niti alergijske reakcije, ako imate osetljivu kožu.

#4: Ulje konoplje

Fantastično nekomedogeno ulje koje dobro funkcioniše na svim tipovima kože je ulje konoplje. Nivo komedogenosti mu je 0, a ovo ulje je bogat izvor esencijalnih masnih kiselina. Ono pomaže u učvršćivanju kože, pruža antioksidativnu podršku i reparira štetu, čineći kožu mekom, glatkom i jedrom.

Naša preporuka je Hemp Seed Miracle ulje, mešavina ulja sa uljem konoplje.

#5: Skvalan

Skvalan je najbolje i ekstremno stabilno nekomedogeno ulje za lice, koja funkcioniše dobro na većini tipova kože. Pošto ima ekstremno laganu teksturu, ovo ulje se upija direktno u kožu kada se nanese i tkao pruža talas hidratacije. Molekularna struktura skvalana je veoma slična sebumu kože i zato ovo ulje dobro radi na svim tipovima kože. Pruža anti-aging, protivupalne i glow boosting efekte.

Povezano: Skvalan – super lagano ulje koje ne masti kožu

ulja za lice

#6: Ulje jojobe

Ako imate ekstremno masnu kožu i tražite efikasan način da držite lučenje sebuma pod kontrolom, možda ćete želeti da isprobati ulje jojobe. Dobra stvar kod ovog ulja je što i ono slično prirodnom sebum, i zato ulje jojobe kontroliše mašćenje kože. Umasirajte ga kao poslednji korak rutine nege kako biste se probudile sa hidriranom i sjajnom kožom ujutru!

Naša preporuka je Skinology Beauty Blend 02 ulje za negu normalne kože.

Pročitajte još i: Koža vam je masna od ulja – evo kojih 6 grešaka verovatno činite

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!