Skvalan: super-lagano ulje za lice koje ne masti kožu

skvalan

Ako pomno pratite beauty svet, onda ste sigurno čule za jedno od najlakših ulja za lice koje nimali ne masti kožu! U pitanju je skvalan, multitasking hidrator koji kožu ostavlja nahranjenom, vidiljivo jedrom pritom, ne opterećujući pore! U nastavku otkrivamo sve o ovom fenomenalnom ulju za lice!

Naše telo poseduje prirodni sistem za podmazivanje kože, ali on ne pruža uvek dovoljnu hidrataciju, posebno kako starimo. Zato su ulja za lice uvek dobar izbor, kako bi se nadomestio gubitak prirodne vlage. Jedan od najboljih prirodnih hidratora kože je sve popularniji skvalan!

Šta je skvalan?

Naše lojne žlezde su odgovorne za proizvodnju sebuma, koji predstavlja miks voštanih estara, triglicerida i skvalena (sa “e”). Skvalan (sa “a”) je zapravo hidrogenizovana, stabilizovana verzija prirodnog skvalena koji je sastavni deo našeg sebuma koji ima ulogu da štiti i hidrira kožu.

skvalan

Skvalan koji se koristi u kozmetičkoj industriji se dobija iz biljaka, poput šećerne trske ili masline i ima sastav najsličniji prirodnim uljima koje koža luči. Zato je odličan emolijens. Skvalan takođe poseduje prirodna antioksidantna i antikancerogena svojstva.

Koji se benefiti skvalana za kožu?

  • umanjuje izgled finih linija i bora
  • zaklučava vlagu unutar kože bez osećaja težine
  • vidljivo poboljšava elastičnost kože
  • hidrira i vlaži kožu iznutra
  • štiti kožu i sprečava iritacije
  • antioksidantno i anti-aging dejstvo
  • suzbija pojačano lučenje sebuma
  • ne zapušava pore
skvalan

Ono što je veliki plus skvalana u odnosu na neka druga prirodna ulja je što se momentalno upija u kožu (poput suvog ulja), i nimalo je ne masti. Zato je skvalan ulje jedno od najboljih za masnu kožu.

Skvalan takođe pomaže masnoj koži da smanji lučenje sebuma, tako što je snabdeva potrebnim masnoćama, te ona prestaje da luči višak sebuma koji nastaje usled nedovoljne “podmazanosti” kože. Prilično zanimljivo, zar ne?

Povezano: Odaberite pravo ulje za lice prema tipu kože

Sjajno se slaže sa hijaluronskom kiselinom

Ako tražite dobitnu kombinaciju za vrhunsku hidriranost kože, spojite skvalan i hijaluronsku kiselinu! Hijaluron je humektans, koji privlači i uvlači vodu u kožu, dok je skvalan emolijens, što znači da “zaključava” vlagu i smanjuje njen gubitak iz kože. Dakle, nanesite najpre serum na bazi hijalurona, i potom sloj skvalana za najbolje rezultate!

Mi vam predlažemo da uparite skvalan i Skinology Hijaluron + urea serum za vrhunsku hidrataciju kože!

Idealan za sve tipove kože

Ono što skvalan izdvaja od drugih ulja i prirodni sastojaka jste što je njegov molekularni sastav veoma sličan ćelijskoj membrani kože, što omogućava da se brzinski upije. Veoma je lagan, nemasne formule, što ga čini bezbednim za SVE tipove kože, pa čak i za osetljivu. Retko uzrokuje akne ili alergijske reakcije, jer se prirodno nalazi u našem organizmu.

Da li ste čuli za skvalan i da li ste ga možda isprobali?

Pošto je čist skvalan teško naći na našem tržištu, predlažemo vam zamenu: Essentials Čisto biljno ulje jojobe, pogodno za masnu kožu.

Pročitajte još i: Ulje konoplje kao dragoceni sastojak za negu kože i kose

error: Content is protected !!