Izazov: Mesec dana kokosovog ulja za kosu

kokosovo ulje

Kokosovo ulje je jedno od onih ulja koji kosi i koži pruža višestruke benefite: hidrataciju, negu i ishranu. Baš iz ovog razloga, na globalnom nivou je nastao “kokosovo ulje izazov” koji predviđa da koristite kokosovo ulje kao masku dva do tri puta nedeljno tokom mesec dana, kako biste videli fantastične rezultate koji ovaj izazov donosi!

Ako je u poslednje vreme i vaša kosa suva i beživotna usled hladnog vremena, suvog vazduha ili pak, iznenadne promene boje kose, predlažemo vam da se i vi upustite u vaoj izazov sa kokosovim uljem! Posebno ako su vam krajevi kose suvi, frizzy, a sama kosa je na dodir poput slame. Izazov sa kokosovim uljem će reparirati i hidrirati kosu, vrativiši joj sjaj i mekoću.

Kako odaberati kokosovo ulje za kosu?

Nije svako kokosovo ulje isto: iako će većina postići solildne rezultate na kosi, poželjno je da koristite ono koje je nerafinisano, organsko i čisto, kako biste bili sigurni da nema nikakvih aditiva ili konzervanasa u ulju. Samo tako će kokosovo ulje zadržati sve svoje nutritivne benefite i preneti ih na kosu!

kokosovo ulje

Kako pravilno naneti kokosovo ulje na kosu?

Kako bi izazov sa kokosovim uljem bio uspešan, neophodno je da pravilno nanete ulje duž cele kose. Iako je prva misao o ulju: masna kosa, verujte da neće biti tako, i da će ceo izazov imati efekta! Dakle, nanesite ulje prstima duž cele kose, i dobro ga umasirajte, fokusirajući se na krajeve. Ako imate masno teme, predlažemo vam da ga izbegnete pri nanošenju ulja.

Povezano: Tretmani vrućim uljima – zašto su tako dobri za kosu?

Nanesite ga i na teme

Kada ste pokrili dužinu, slobodno malo kokosovog ulja nanesite i umasirajte na teme, kako biste i skalpu pružili opuštajuću masažu (samo ako nemate masno teme!).

U hladnijim mesecima, veliki broj ljudi pati od peruti ili suvog temena, zahvaljujući hladnom i suvom vazduhu. Kokosovo ulje je fenomenalno ne samo da vrati vlagu u kosu, već pomdladjuje skalp i čuva ga od peruti.

kokosovo ulje

Kada ste naneli ulje na celu kosu, podignite je i zakačite šnalom. Podesite tajmer na 30 minuta i opustite se. Ovu masku možete ostaviti na kosi onoliko dugo koliko vi to želite (čak i preko noći), ali 30 minuta je zaista optimalno vreme da odgledate epizodu serije dok čekate da vaša prirodna čudotovorna maska proradi!

Povezano: Kokosovo ulje – savršena nega kose i kože

Kakvi su rezultati?

Ako ovaj izazov primenite 2 puta nedeljno tokom mesec dana, primetićete ogromnu razliku u kvalitetu kose! Ona će biti mnogo sjajnija, a na dodir će biti svilena i glatka, čak i nekoliko dana nakon nanošenja kokosovog ulja.

Kokosovo ulje je fenomenalni, prirodni tretman za kosu koji bismo preporučili svima. Ukoliko ga niste probali do sada, predlažemo vam da nabavite teglu ovog magično ulja i isprobate!

Ukoliko želite gotovo rešenje za dubinsku hidrataciju i oporavak kose, predlažemo vam Marrakesh Miracle Masque, intenzivnu masku za hidrataciju kose, sa uljem argana i konoplje!

Marrakesh Miracle Maska za kosu

Pročitajte još i: 6 DIY maski sa kokosovim uljem za baš svaki tip kose

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!