9 nijansi crvene: Kako da odaberete savršenu nijansu za vašu kosu?

crvena kosa
Instagram/Printscreen

Ako pratite trendove pop kulture, verovatno ste videli svoje omiljene poznate ličnosti kako eksperimentišu sa različitim nijansama crvene kose. Dakle, ne bi trebalo da bude iznenađenje da se crvena kosa takođe pojavljuje sve više i kod običnih žena. Kada vidite modele kao što su Kendal Džener i Emili Ratajkovski, vidimo porast broja klijenata koji dolaze u potrazi za najboljom crvenom za sebe, tvrde frizeri. Iako crvena boja verovatno nije nešto što želite da isprobate kod kuće, ako vas ideja o boji kose koja je potrebna za održavanje ne plaši ako ste odsutni, ovo je možda vaša godina da budete smeli. Crvena je vanvremenska; radi se samo o pronalaženju prave crvene za vas – zato u nastavku pogledajte ovaj vodič.

9 nijansi crvene boje kose

1. Strawberry Blonde

Koliko boja za kosu može da izvuče nijansu Rejčel Mekadams? Granica ne postoji. Oba stručnjaka napominju da ova jagoda-plava obično najviše laska na svetloj boji kože i može biti dobra prelazna nijansa za vaš uvod u crvenu kosu. Ako ste plavuša i razmišljate o crvenoj boji, prvo isprobajte toplije tonove u porodici plavuša kako biste pustili oko da se prilagodi razlici tonova pre nego što se posvetite dubini. Da biste postigli ovaj izgled, koristite nivo 9 sa zlatnim crvenim, savetuju frizeri.

2. Light Copper

Slično kao jagoda-plava, svetliji bakar Eme Stoun najbolje pristaje svetlijoj koži. Međutim, za razliku od plave sa jagodama, bakar je više u neutralnoj crvenoj boji (za razliku od tople boje). Da biste postigli ovaj izgled, koristite nivo 8 sa smeđe-crvenim tonom.

View this post on Instagram

A post shared by Emma Stone😘♥️ (@__emmastone__official)

3. Light Bold Red

Dok smo već na temu legendarnih crvenokosih žena u Holivudu, bilo bi pogrešno da ne pominjemo Lindzi Lohan, koja nas je naterala da zavidimo na njenim prirodnim loknama. Lohanina svetla, ali smela crvena kosa je savršena mešavina bakra i jagode. Stručnjaci upozoravaju da ovaj izgled može namučiti vašeg koloristu, a kada počnete da ulazite u ovaj nivo crvene boje, moraćete da budete spremni da se posvetite. Da biste postigli ovaj izgled, koristite nivo 7 sa crveno-smeđim tonom.

4. True Red

Ako se pitate kako da postignete pravu crvenu kosu Sadie Sink – isto. Moglo bi se reći da morate biti rođeni sa takvom bojom da bi izgledala ovako dobro; stručnjaci kažu da je najbolje da pomešate neutralne i tople srednje crvene sa nivoom 5 ili 6 da biste obezbedili ovaj izgled. Donesite dodatne inspo fotografije svom stilisti ako želite da budete ovako smeli, i imajte na umu da neće biti lako održavati. Uopšteno govoreći, crvene, bakrene, kestenjaste i mahagoni će sve biti boje koje se zahtevaju za održavanje. Potrebna im je hladna voda prilikom pranja šampona, šampon sa bojom, a možda čak i balzam za nanošenje boje.

5. Bold Cherry

Odvažna kosa Megan Thee Stallion je nijansa koja nije za svakoga. Crvene sa ljubičastim nijansama su posebno komplementarne sa tamnijim tonovima kože i zaista iskaču protiv njih. Sa ovako živopisnom nijansom, još je veći imperativ da vam kosu farba stručnjak (bez obzira koliko primamljivo bilo da koristite kupovnu boju). Osim toga, ovaj izgled će verovatno zahtevati prvo blajhanje baze – tako da je poseta salonu obavezna.

6. Auburn

Tajra Benks se nikada nije plašila da bude velika i smela sa svojim stilom, a isto važi i za njenu kosu. Ovaj retrospektivni Tira izgled je savršena kestenjasta boja koja postiže idealnu ravnotežu između crvenih, braon i zlatnih tonova. Da biste postigli ovaj izgled, poželećete bazu nivoa 4.5 pomešanu sa braon-crvenom.

7. Dark Cherry

Nazvana “cherry cola” kosa od strane korisnika TikTok-a, prepoznatljiva nijansa Keli Rouland iz 2001. je napravila veliki preporod. Ne možemo reći da smo iznenađeni – to je legendarna nijansa koja izgleda besprekorno na tamnijim tonovima kože. A u slučaju da vas nismo dovoljno podsetili, najbolje je da posetite salon za ovu boju kako biste znali da će biti izvedena kako treba. Stručnjaci napominju da će postizanje ove vrste izgleda biti proces, kombinovanjem tamne baze (verovatno nivo 3) sa plavim pramenovima obojenim smelom trešnje crvenom da bi se dobila dodatna boja.

8. Wine

Neke nijanse crvene mogu upotpuniti sve tonove kože – od svetle do tamne – a među njima je i vinsko crvena. Sophie Turner servira energiju kraljice severa sa ovim žestokim izgledom, koji se može postići sa bazom nivoa 5 sa ​​trešnje crvenim i toplim tonerom.

9. Burgundi

Bordo kosa Lale Entonija stalno se vraća u stilu (i to sa dobrim razlogom). Prekrasna mešavina tamno crvene i ljubičaste upotpunjuje njene oči boje lešnika i neutralne tonove.

Pročitajte još i – Vodič za crvenokose – 9 saveta za vibrantnu crvenu koja ne bledi

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!