Vodič za sve crvenokose: 9 saveta za vibrantnu crvenu kosu koja ne bledi!

crvena kosa

Ako ste ponosna vlasnica crvene kose, onda sigurno znate da je boja kosa glavna stvar koja vas karakteriše. Čak i ako niste rođene sa vatreno crvenom kosom, sigurno znate da vaša farbana crvena boja može izbledeti vrlo brzo. Zato je od ključne važnosti da se razumete u negu kose, a posebno one farbane. Na sreću, postoji pregršt saveta i trikova koji će vam pomoći da izbegnete ružnu izbledelu nijansu crvene kose!

Kako do intenzivne crvene nijanse kose?

#1: Odaberite 1 nijansu tamniju farbu od željene

Pošto se izbleđivanje crvene boje kose dešava vrlo brzo posle farbanja, razmislite o farbanju kose u jednu do dve nijanse tamniju boju. Ovako ćete produžiti intenzitet i boju farbane kose. Odaberite kvalitetnu trajnu farbu, pune pigmentacije.

#2: Redovno brinite o izrastku

Kada počnete da primećujete da vam se dešava sed izrastak, ili da vaša prirodna boja počinje da izrasta, uradite “touch-up” izrastka. Ako nemate vremena za farbu, nabavite sprej za prekrivanje izrastka – on deluje poput suvog šampona, samo je dosta intenzivniji u nijansi i privremeno prekriva koren kose.

crvena kosa

#3: Koristite proizvode koji su bezbedni za bojenu kosu

Kada birate negu za vašu crvenu boju, uvek potražite proizvode koji su kreirani specijalno za farbanu kosu. Ovakvi preparati ne sadrže sulfate, a bogati su antioksidantima, UV filterima i raznim biljnim ekstraktima koji štite vlas, čuvaju boju i spajaju oštećena vlakna unutar dlake. Nežno umasirajte šampon u vlažnu kosu i potom ga isperite. Potom nanesite regenerator, ostavite ga da deluje 3-5 minuta i potom ga isperite. Jednom do dva puta nedeljno koristite jaku, hidratantnu masku za kosu koja će nahraniti dlaku.

Naš predlog je Subrina Professional Care Color šampon za kosu.

#4: Uložite u color-depositing regenerator ili masku

Još jedan način da sprečite izbleđivanje crvene kose jeste da uložite u color-depositing regenerator ili masku za kosu. Odaberite onaj u crvenoj/burgundi nijansi, jer su formulisani sa crvenim pigmentima, koji oživljavaju boju između dva farbanja. Koristite kada god osetite da je vašoj kosi potrebno osveženje.

Naš predlog je MoroccanOil Color Depositing maska u nijansi Burgundy (bordo) ili Copper (bakrena).

#5: Budite nežne prema mokroj kosi

Nakon pranja kose, posvetite se češljanju isto koliko se posvećujete proizvodima koji birate za negu. Mokru kosu je lakše “ukrotiti” negu suvu, ali nije dobra ideja da je češljate. Umesto što ćete krenuti u češljanje mokre kose vašom običnom četkom, odaberite posebnu detangle četku, koja je namenjena češljanju mokre kose.

Naša preporuka su THE WET BRUSH detangle četke, koje postoje u više različitih dezena i modela.

crvena kosa

#6: Odmorite od toplotnih styling uređaja

Pustite vašu crvenu kosu na miru! Umesto feniranja, peglanja i uvijanja figarom, kosu sušite prirodno, a uvijajte je uz pomoć viklera, tvistera ili krpica! Vaša prirodna tekstura kose u kombinaciji sa vatrenom bojom je sve što vam je potebno. Nanesite texture sprej na kosu, upletite je i pustite da se prirodno osuši! Obožavaćete ove ležerne talase!

#7: Suvi šampon je vaš BFF

Kada je vašoj kosi potrebno osveženje, nemoj nužno posezati za pranjem kose. Posegnite radije za bočicom šampona za suvo pranje kose, kako biste maskirali masan kore. Odaberite onaj sa nevidljivom formulom, da ne biste završili sa belim tragom na crvenoj kosi.

#8: Neka izbledela kosa bude vaš fazon

Neizbežno je: u nekom trenutku ćete “zaglaviti” sa izbledelom crvenom bojom kose. Ali, ovo nije nužno loša stvar! Ako ne želite da farbate izrastak, lived-in koren je potpuno IN ovog momenta, tako da ga možete nositi ponosno!

crvena kosa

#9: Redovno se farbajte

Ako ne možete sebe da zamislite sa izbledelom bojom kose – već sad nazovite salon i zakažite sledeći termin, ili kupite kutiju farbe za kosu. Pošto crvena kosa brzo bledi, unapred zakažite tretman farbanja, ili uvek imajte pri ruci kutiju farbe za kosu.

error: Content is protected !!