Koliko često treba da koristite balzam za kosu prema tipu dlake?

By  |  0 Comments

S dolaskom hladnijih jesenjih i zimskih dana, obično pojačavamo hidrataciju kose. Nanosimo slojeve i slojeve hidratantnih proizvoda u nadi da ćemo zadržati svu vlagu unutar. Ipak, znajte da previše balzama za kosu može početi da oštećuje vašu dlaku i da uzrokuje beživotnu i masnu kosu tokom vremena. Kako biste bolje razumeli šta znači preterano nanošenje balzama, pročitajte sve to u nastavku.

Kako balzami za kosu rade?

Balzami zakosu rade poput hidrantanih krema za lice. Oni stvaraju sloj prirodnih emolijenata koji hidriraju i hrane kosu tokom dana, čineći je sjajnijom, zdravijom i otpornijom na oštećenja. Kada je kosa zdrava, sa dobrim nivoom vlage, ona je lakša za olikovanje i bolje drži frizuru. Ipak, ako preterate sa balzamom, dobićete kontra-efekat: kosa će biti sva u pramenovima, bez volumena, teška i beživotna. Ove kontra-efekte možete dobiti i korišćenjem balzama koji nisu za vaš tip kose.

Saveti za korišćnje balzama za kosu

Tanka dlaka

Kako bi vaša tanka kosa bila pravilno nahranjena, birajte lakše teksture ili promenite vaš balzam! Možda zvuči nelogično da stavljate ulja na tanku kosu, ali pravo ulje, korišćeno na pravi način može da učini čuda! Odaberite biljna ili cvetna ulja koja su dovoljno retka da prodju kroz kutikulu. Potom, kosu operite pročišćavajućim šamponom da skinete višak.

Vaša kosa će odmah biti gušća i lepršava, sjajnija i lakša za oblikovanja. Potom nanesite balzam na mokru kosu i pustite ga da se upije minut pre nego što ga isperete.

Za tanku dlaku predlažemo Subrina Professional VOLUME balzam namenjen očuvanju volumena tanke kose.

balzam za kosu

Srednja i deblja dlaka

Pri svakom pranju koristite balzame sa prirodnim hidratorima poput shea putera koji će nahraniti vašu kosu, bez otežavanja. Ako je vaša kosa „over-conditioned“ (zasićena maskama i balzamima), isperite je pročišćavajućim šamponom da skinete okluzivni sloj. Zato će vaša kosa biti lagana. Nanesite balzam na celu kosu, i pustite ga minut-dva da se upije. Potom ga temeljno isperite. Ako je vaša kosa suvlja, nanesite leave-in regenerator svakog dana i pre nego što stilizujete kosu.

Za srednju i deblju dlaku predlažemo nešto jači i hranljiviji Revlon Orofludio regenerator obogaćen uljima argana, lana i ciperusa.

Koliko često treba da nanosite balzam na kosu?

Ovo zavisi od vašeg tipa kose i nivoa hemijskog i toplotnog oštećenja koje je vaša kosa pretrpela. Ako je vaša kosa blajhana ili hemijski ispravljana, treba će vam mnogo više nege nego ako imate običnu boju kose ili čak prirodnu. Svaki frizer će vam reći da balzam nanosite posle SVAKOG pranja kose. Frizeri savetuju kondicioniranje kose barem jednom nedeljno, u zavisnosti od oštećenja kose. Dobro pravilo je – koliko „uzmete“ od svoje kose, toliko morate i da nadoknadite!

Povezano: Preskočite ponekad regenerator za kosu – evo ZAŠTO!

balzam za kosu

Proteinski regeneratori

Još jedan proizvod koji treba da koristite umereno je proteinski regenerator. To su oni regeneratori koji sadrže proteine poput keratina, hidrolizovanog proteina svile ili pšenice, aminokiseline. Oni imaju ulogu da „popune“ dlaku iznutra, kako bi nadomestili oštećenja. Umesto koncentrovanih proteinskih maski, radije odaberite proteinski balzam sa aminokiselinama koji su gradivni elementi proteina, nego one sa celim lancima proteina. Oni ojačajavaju dlaku, poput međućelijskog cementa!

Kao proteinski balzam predlažemo Marrakesh High Tide Argan&Hemp oil therapy balzam koji sadrži proteine pšenice.

Pročitajte još i: „Uradi sama“ regenerator za kosu

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!