Preskočite ponekad regenerator za kosu – Evo zašto!

regenerator za kosu

Kada se radi o pranju i nezi kose, većina nas prati standardnu rutinu: šamponiranje jednom ili dva puta, ispiranje, nega u vidu maske ili regeneratora, leave-in sprej pa sušenje. Svi poznajemo dobrobiti koje regenerator čini za našu kosu: pruža glatku, sjajnu, meku kosu koja se se ne mrsi. Ali, da da li ste razmišljale da je povremeno preskakanje regeneratora u nezi itekako dobra stvar za vašu kosu – evo i zašto.

Mnoge dame sa gustom, neposlušnom, suvom i oštećenom kosom ne mogu da zamisle pranje kose bez regeneratora. Pogotovo ako im je kosa sklona mršenju. Ipak, regenerator nije idealan proizvod za baš sve tipove kose, a u nastavku vam otkrivamo zašto treba da s vremena na vreme vašoj kosi priuštite odmor od regeneratora.

5 razloga da ponekad preskočite regenerator

Za dodatni volumen kose

Regeneratori su najpogodniji za kosu koja je debele, oštre dlake, čupava, kovrdžava ili miks sve četiri karakteristike. Ipak, za žene sa tankom i svilenkastom dlakom koja se brzo masti, regenerator ume da je oteža, čineći da ona izgleda beživotno. Ako želite puni volumen kose, preskočite s vremena na vreme nanošenje regeneratora – frizura će vam mnogo bolje izgledati i neće se tako brzo umastiti.

Ako vam je kosa tanka, a ne želite da se odreknete regeneratora, mi vam predlažemo Revlon Equave Volume regenerator u spreju koji neće opteretiti kosu, a sačuvaće njen volumen uz efekat lakog raščešljavanja.

Volumen u kosi

Kosa mora da prodiše

Da li ste znale da regenerator blokira folikul dlake, na isti način kao što loša krema za lice blokira pore na koži? Kao što biste određenim danima preskočili kremu za lice kako bi vam lice prodisalo, isto učinite i za vašu kosu – dajte joj šansu da bude u svom prirodnom stanju i da dobije “detox”.

Dugogodišnjom upotrebom regeneratora, taložite na dlaci zalihe silikona i drugih emolijensa koji je otežavaju i blokiraju. Izbacite regenerator barem jednom mesečno iz vaše rutine pranja kose i primetićete da vam je kosa svežijha i lepršavija.

Prvo regenerator, potom šamponiranje

Ako već ne možete da zamislite pranje kose bez regeneratora, probajte da najpre nanesete regenerator na mokru neopranu kosu koji će odstojati neko vreme, pa potom šamponirajte kosu. Ovaj trik često koriste frizeri na modelima tokom nedelja mode – kada im je kosa izmučena od stilizovanja, a potreban im je volumen.

Kada operete kosu nakon regeneratora, skinućete višak masnoća koji ostane posle njega i koji na kraju ubije volumen kose. Na taj način osiguraćete svežinu i volumen vaše kose duže vreme.

Prvo šampon pa regenerator

Posle farbanja ga preskočite

Neposredno nakon farbanja treba da izbegnete nanošenje regeneratora – razlog za to je što regenerator utiče na to da boja brže izbledi ako dođe u kontakt sa tek ofarbanom kosom. Ovo je posebno naglašeno ako sadrži regenerator ozloglašene sulfate – jedinjenja deterdženta koja nagrizaju boju. Nakon farbanja najbolje je da kosu negujete leave-in regeneratorom u spreju, koji nije toliko težak i neće isprati vašu boju kao što to može klasični balzam.

Mi vam preporučujemo Marrakesh Color Care X tretman u spreju posebno formulisan za farbanu kosu.

Posle farbanja preskočite regenerator

Ako vam je kosa jako oštećena

Ako se i vama događa da nakon nanošenja regeneratora, ne osećate nikakve benefite njegove nege, a kosa vam je jako suva i oštećena – izbacite ga iz rutine. Naime, jedna studija rađena na Unmiverzitetu u Ohaju (SAD) pokazala je da najveći broj drogersijkih regeneratora ne reaguje hemijski sa vašom kosom, kako bi je hidrirali i nahranili. Bez ove hemijske reakcije, vaša kosa ne dobija potrebnu vlagu.

Zato vašu negu zamenite kvalitetnom maskom za kosu, koja će dubinski regenerisati vaše krajeve i dužinu, a regenerator prepustite damama sa zdravom kosom.

Prepustite se profesionalnim regeneratorima koji istinski hrane i hidriraju vašu kosu – naš savet je Revlon Orofluido Regenerator.

volume revlonmarrakesh color care xorofluido regenerator

 

error: Content is protected !!