Kokosovo ulje pomoć kod najčešćih letnjih problema

Mnogima je leto asocijacija na preterano znojenje, prašinu, užasnu kožu, probleme s kosom, ujede komaraca, opekotine od sunca… Kokosovo ulje je najzdravije ulje za kuvanje, ali njegova jedinstvena kombinacija masnih kiselina, kao i antioksidantna, antibakterijska i umirujuća svojstva, pomažu prilikom uobičajenih letnjih problema. U nastavku su uobičajeni letnji problemi koje možete da tretirate sa kokosovim uljem.

7 letnjih problema koje možete da tretirate sa kokosovim uljem

1. Leči opekotine od sunca

Letnje dane uglavnom provodimo na plaži, nosimo kupaći kostim, plivamo i upijamo sunce. Ali previše izlaganja sunčevim ultraljubičastim zracima (UV) izaziva opekotine. Pored toga, UV zraci mogu brzo postariti kožu i povećati rizik od pojave melanoma (vrsta raka kože). Da biste se rešili opekotina, uvek se možete osloniti na kokosovo ulje. Njegov sadržaj masnih kiselina smanjuje upalu i revitalizuje kožu, a njegove hidratantne osobine sprečiće uobičajeni simptom opekotina od sunca – perutanje kože.

Jednostavno utrljajte ekstra devičansko kokosovo ulje na opekotine i ostavite ga da deluje nekoliko sati. Da biste pospešili isceljenje kože, koristite ulje od kokosa nekoliko puta dnevno nekoliko dana uzastopno. Takođe, možete dodati malo aloe vera gela ili nekoliko kapi esencijalnog ulja, kao što je ulje lavande, na kokosovo ulje i onda primeniti na opekotine.

Tokom letnje sezone, ne izlazite na sunce bez primene vodootporne kreme sa minimalnim faktorom za zaštitu od sunca (SPF) od +30. Nanesite je velikodušno na izloženo kožu oko 15 do 20 minuta pre nego što krenete napolje i ponovo aplicirajte po potrebi.

Povezano: Prirodni umirujući tretmani protiv opekotina od sunca

2. Bori se protiv akni

Znoj, pomešan sa prljavštinom i proizvodom za zaštitu od sunca na vašoj koži, može da doprinese začepljenju pora i dovede do problema s kožom, kao što su akne, fleke ili pege. Kokosovo ulje čisti kožu i pruža joj antibakterijsku, antigljivičnu i antioksidantu korist. Pomaže da eliminišete bakterije, koje izazivaju akne, i druge nečistoće iz kože.

Utapkajte malo ekstra devičanskog kokosovog ulja na oblast kože sa aknama pre odlaska na spavanje. Ujutro se samo umijte. Dva puta dnevno očistite lice sa blagim sredstvom za čišćenje i pokušajte da ne koristite ruke za brisanje znoja sa lica. Poželjno je da koristite proizvode bez ulja za negu kože.

Povezano: Kokosovo ulje – Upotreba u kozmetičke svrhe

Prethodna1 of 3Sledeća

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!