Za šta sve možete upotrebiti regenerator (balzam) za kosu

By  |  0 Comments

Iako ste navikli da regenerator za kosu, kako se i očekuje po nazivu proizvoda, koristite isključivo za negu kose, mi ćemo vam pomoći u tome da tu granicu prevaziđete. Saznajte za šta sve možete koristiti balzam za kosu.

Verovali ili ne, balzam za kosu možete veoma efikasno koristiti i u sledećim situacijama:

Regenerator za kosu kao sredstvo za skidanje šminke

Ukoliko vam pri ruci nije losion za skidanje šminke ili odgovarajuća krema za tu namenu, sasvim adekvatnu zamenu pronaćićete upravo u regeneratoru za kosu. Dovoljno je da samo nekoliko kapi ovog proizvoda nanesete na vateni tufer i njime potom brzo i lako uklonite ostatke šminke. Ovakav postupak nema štetno delovanje na kožu i možete ga praktikovati koliko god često želite.

Balzam za kosu kao zamena pene za brijanje

Ukoliko ste u trenutku kada ste uzeli brijač, shvatili da vam je nestalo pene za brijanje, jednostavno, regiju koju želite da obrijete namažite tankim slojem regeneratora za kosu. Balzam za kosu će omekšati kožu i učiniti brijanje lakšim. Pritom, istovremeno će umiriti kožu i sprečiti pojavu iritacija koje mogu nastati nakon brijanja.

Regenerator za kosu kao zaštitno sredstvo za jesenju i zimsku obuću

Svoju jesenju ili zimsku obuću, odlično ćete zaštititi od uticaja vremenskih uslova, ukoliko je u tankom sloju premažete regeneratorom za kosu i ostavite da se osuši, pre nego što je obujete.

Regenerator za kosu kao sredstvo za tretiranje zanoktica

Bolne i upaljene zanoktice, smirićete i učiniti bezbolnim ukoliko ih namažete upravo balzamom za kosu. Od delovanja regeneratora, zanoktice i koža oko njih će omekšati, nestaće osećaj zategnutosti i osetljivosti.

Regenerator za kosu kao sredstvo za uklanjanje čvrsto zalepljenog flastera sa kože

Ukoliko vam je flaster čvrsto zalepljen na koži i ukoliko pri pokušaju da ga odlepite osećate bol pri povlačenju, natopite flaster regeneratorom i sačekajte nekoliko sekundi. Nakon toga, povucite flaster i videćete da ćete lako i bezbolno da ga odlepite.

Još par neobičnih upotreba balzama za kosu

Uz sve ove načine, balzam za kosu veoma efikasno možete da upotrebite i kao sredstvo za skidanje prstena, ukoliko su vam prsti otekli i ukoliko vam skidanje prstena ne polazi za rukom. Dovoljno je samo da prst namažete balzamom i polako ponovite pokušaj skidanja prstena.

Takođe, uz pomoć regeneratora za kosu, možete i sprečiti da vam stari prozori i vrata škripe. Namažite šarke regeneratorom i primetićete odsustvo zvuka škripe. Uz to, regenerator će istovremeno i zaštititi šarke od potencijalne izloženosti vlage usled koje dolazi do pojave korozije.

Da li ste znali koliko balzam (regenerator) za kosu ima namena?

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!