Nega kose nakon letovanja

Nakon letovanja možda su posledice ipak najvidljivije na kosi. To je obično zato što nju najmanje štitimo. Retke su osobe koje imaju naviku da nose šešir na plaži, a još ređe one koje koriste preparate za kosu sa zaštitom od sunca, slane i hlorisane vode.

Dakle, nije sunce jedino štetno za našu kosu. Tu je i voda, bilo more ili bazen. Zato je potrebno koristiti preparate koji štite od svega nabrojanog. Ako na letovanju nismo stalno štitili svoju kosu, trebalo bi da joj posvetimo malo pažnje po njegovom završetku.

Nije tako teško

  • Skratite krajeve– uvek je pametno posle letovaja bar 1 cm skratiti krajeve i osvežiti frizuru
  • Odgovarajući preparati za negu– maske i regeneratori treba da odgovaraju vašem tipu kose. Nemojte kupovati proizvode po principu, „što jače-to bolje“, jer neodgovarajući preparati samo pogoršavaju stanje vaše kose
  • Uradite tretman brazilskim keratinomodličan za regeneraciju oštećene kutikule, a i olakšava feniranje, pa će vam biti lakše da održavate frizuru
  • Izjednačite boju– nakon mora boja se obično ispere i izbledi. Posetite frizerski salon i neka vam profesionalac izjednači boju i vrati joj sjaj.

Kosa je ukras i da bi bila lepa, zdrava i sjajna potrebna joj je odgovarajuća nega. Njena lepota nije u tome što je savršeno „ispeglana“, već u tome koliko je zdrava, meka i glatka. Negujte svoju kosu, da ne dođete u situaciju da brojnim preparatima „maskirate“ štetu koja se teško popravlja.

error: Content is protected !!