Nega kože tela nakon letovanja

Letovanje je prošlo, bili ste izloženi suncu, svakodnevno ste puno puta nanosili kreme sa zaštitnim faktorom, ali koža se ipak bar malo isušila. Povratite joj hidrataciju i čvrstinu, na lak i jednostavan način.

Nahranite svoju kožu

  • Nakon sunca, slane i hlorisane vode, najvažnije je da upotrebljavate što neutralnije kozmetičke preparate. Tu se na prvom mestu misli na gelove i sapune za tuširanje, nakon čega ćete obavezno naneti mleko za telo koje bi trebalo da hidrira kožui nahrani je. Poželjno je da sadrži bar neki od ovih sastojaka: A, C i E vitamin, AHA kiseline, proteine (kolagen, elastin,…), biljne ekstrakte (aloja, neven, žalfija,…).
  • Svakako se preporučuje blaži piling za telo, ali samo ako koža nije iziritirana od sunca, nekom alergijom ili slično. Da biste svojoj koži vratili sjaj, u kozmetičkim salonima imaju u ponudi pakovanje za telo, koje je obično na bazi algi ili gline.
  • Depilirajte se voskom ili šećernom pastom, ako možete izbegnite brijač, depilator ili kremu, jer mogu biti agresivni prema osetljivoj koži.
  • Pijte dosta vode, jer vam nijedan preparat ne hidrira tako dobro kao voda.

Nahranite svoju kožu da se ne bi perutala i bila suva, vratite joj elastičnost i blistavost i negujte je tokom cele godine.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!