3 načina da uklonite tamne fleke sa kože

tamne fleke

Ako su vam se pojavile neprivlačne tamne fleke na koži zbog istiskanja bubuljica ili preteranog sunčanja i izlaganja UV zracima tokom letnjih meseci, isprobajte jedan od ova 3 načina da uklonite hiperpigmentaciju koja se najčešće pojavljuje na licu, dekolteu i rukama.

Kako ukloniti tamne fleke sa kože?

Četka za čišćenje lica

Svakodnevno korišćenje (sonične ili rotirajuće) četke za čišćenje lica prema tipu kože dubinski i nežno će očistiti vašu kožu od mrtvih ćelija kože i ostataka proizvoda, ali i smanjiti vidljivost pora i pripremiti kožu za bolje upijanje kozmetičkih sredstava za posvetljivanje. Vaš ten će vrlo brzo postati ujednačen, bitno je samo da uvek nakon tretmana stavite hidratantnu kremu koja odgovara vašem tipu kože. Nakon korišćenja četku za čišćenje lica operite i osušite na zraku, a iz higijenskih, ali i sigurnosnih razloga, zamenite je novom svakog meseca.

krema za lice
Pogledajte i: Borba protiv bora – Hijaluron, elastin, kolagen, retinol, vitamin C!

Retinol

Bržem uklanjanu tamnih fleka pomoći će i korišćenje retinola (derivata vitamina A) koji dokazano ubrzava obnavljanje ćelija kože, ali i pospešuje proizvodnju kolagena i smanjuje vidljivost sitnih bora. Uvrstite proizvode sa retinolom u vašu svakodnevnu negu kože – nanosite ih isključivo noću i u manjim količinama, kako bi koža razvila toleranciju na vitamin A, na lice, vrat i dekolte, izbegavajući predeo oko očiju.

SPF zaštita

Kako biste zaštitili vašu kožu od štetnih UV zraka, glavnog krivca za tamne fleke i neujednačen ton kože nastao usled hiperpigmentacijskih poremećaja, svakodnevno koristite zaštitnu kremu sa minimalnim faktorom zaštite 30 (blokira 97% UVB zraka). Povećaćete blistavost kože ako budete nanosili kremu sa SPF 30 bar pola sata pre izlaska na sunce i to 365 dana u godini, a ne samo tokom sunčanih dana.

Povezano: Tonik od peršunovog lista za fleke i pegice na koži!

error: Content is protected !!