Kućni tretman parenja lica za detox: Step by step

parenje lica

Kada uživate u SPA danu u hotelu, sigurno ste primetili da najpre idete u saunu, pre tretmana lica. Na isti način, kozmetičar/estetičar koristi aparat za vodenu paru kojim otvara pore i priprema kožu za dalji tretman. Ovi izleti u salonu mogu biti poprilično skupi, ali svi volimo efekat negovane i čiste kože. Zato vam u nastavku donosimo kako možete same kod kuće odraditi tretman sa parenjem lica, potpuno bezbedno, i na taj način očistiti pore od toksina i nečistoće, omekšati kožu i pripremiti je za maske i serume!

Saveti za parenje lica kod kuće

Pre nego što počnete sa kućnim tretmanom parenja lica, trebalo bi da praktikujete ove savete, za maksimalni efekat i bezbednost tretmana.

#1: Parite lice pre tretmana, a ne posle

Koža lica se uvek pari PRE tretmana (maske, masaže itd) lica, a nikada posle. Vodena para priprema kožu kako bi upila sve dobre sastojke iz skincare proizvode koje koristite (serumi, maske, esencije, kreme). Parenje lica nakon korišćenja ovih proizvoda nema efekat, jer spira sve nanete proizvode.

#2: Pijte puno vode

Kada kožu lica parite u SPA salonu ili u kućnom tretanu, uvek pijte mnogo vode, a izbegavajte alkohol. Parne sobe i saune prirodno čien da se znojite, što dovodi do dehidratacije, ako ne pijete dovoljno vode.

#3: Imajte na umu vreme

Kožu lica parite uvek 5-10 minuta najduže.

parenje lica

Kućni tretman parenja lica – step by step

#1: Očistite lice pre

Pre nego što počnete sa parenjem lica, kožu morate očistiti što temeljnije. Vežite kosu, stavite traku na glavu i umijte se uz pomoć nežne-piling umivalice, koji će ukloniti šminku, sebum, nečistoću i odumrle stanice kože sa njene površine.

#2: Pripremite paru

Stavite manju šerpicu vode da proključa u mikrotalasnoj ili na šporetu. Biće vam potrebno nekoliko šolja vode za tu količinu. Kada je voda proključala, prebacite je u keramičku činiju, i pustite je da se malo ohladi. Možete korititi vodu iz česme, ili flaširanu, ako to želite.

Povezano: Kozmetički tretman kod kuće – nega lica u 4 koraka

#3: Ubacite eterična ulja

Kako biste dobili SPA efekat kod kuće, dodajte eterična ulja u vodu. Eterična ulja pružaju opuštajuću aromu i čine da vaš kućni tretman bude još više opuštajuć. Svega 3-5 kapljica eteričnog ulja je dovoljno. Odlučite se koje ćete ulje koristiti:

  • Da se osvežite i razbudite: citrusna eterična ulja
  • Da se opustite: eterično ulje lavande ili kamilice
  • Da podignete energiju: eterično ulje ruže
  • Za ultimativno SPA iskustvo: eterično ulje eukaliptusa.
parenje lica

#4: Naparite lice

Držite glavu iznad činije sa vrelom vodom, na oko 25 cm od pare. Stavite peškir preko glave, kako biste uz ramena, napravili barijeru za paru. Polako udišite i izdišite vodenu paru na 5-10 minuta, dok vas topla para udara u lice. Kako biste izbegli iritaciju, oči držite zatvorenim. Ako se u bilo kom mometu osetite neugodno, sklonite peškir i odmaknite se od pare.

#5: Stavite glinenu masku

Posle parenja lica, ubrusom potapkajte vodu sa lica, i nanesite glinenu masku koja će izvući svu nečistoću iz raširenih pora. Masku držite prema uputstvu na pakovanju.

Mi vam predlažemo Skinology Oil Control gel masku sa aktivnim ugljem.

parenje lica

#6: Nanesite tonik

Posle ispiranja glinene maske, osvežite kožu tonikom – prebrišite kožu tuferom. Odaberite tonik prema vašem tipu kože, a najbolji je onaj za sužavanje pora.

#7: Istrljajte lice kockicom leda

Kako biste poboljšale cirkulaciju i kontrastirale vrelini posle parenja lica, istrljajte celo lice kockicom leda.

#8: Hidrirajte kožu

Svaka skincare rutina na kraju se završava hidratacijom. Sada je vreme da nanesete serum, pa kremu. A ukoliko imate jako suvu kožu, tretman završita utapkavanjem ulja.

Pročitajte još i: Nikada niste bile na tretmanu lica – evo šta treba da znate!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!