Nikad niste bili na tretmanu lica? Evo šta sve treba da znate!

prvi tretman lica

Profesionalni tretman lica je beauty ritual koji koži pruža više benefita, uključujući hidriranu i blistavu kožu. Ipak, mnoge od nas preferiraju da ove tretmane rade same, kod kuće, uz odgovarajući piling, masku, serum i šarpicu sa vodenom parom. Ukoliko se još niste odvažile na posetu kozmetičarki – evo šta se treba da znate pre prvog tretmana lica u životu!

Kako izgleda tretman lica?

Iako tretman lica nije obavezan za svakoga, ipak ga preporučujemo, jer ga rade stručne osobe, odnosno sertifikovani estetičari/kozmetičari. Ukoliko vam se pore zapušavaju češće nego inače, higijenski tretman je idealan za vas. Klasičan tretman lica pilinguje, hidrira kožu i otpušava zatvrene pore.

Najveći broj tretmana lica započinje temeljnim čišćenjem i parenjem kože lica, nakog čega sledi manualna ekstrakcija sadržaja iz pora, kao i maska, i kasnija hidratacija kože. Postoje i drugi tretmani, koji uključuju korišćenje hemijskih pilinga, lasera, LED lampi itd. Ako do sada niste bili na tretmanu lica, predlažemo vam da najpre isprobate klasičan higijenski tretman lica, da vidite kako će koža reagovati.

ultrazvučna špatula

Povezano: 3 tretmana lica koja ne smete raditi kod kuće!

Ko je sve kandidat za tretman lica?

Suprotnom popularnom mišljenju, tretmani lica nisu rezervisani samo za problematičnu ili zrelu kožu. Svako ko ima zapušene pore, beživotni izgled tena, crvenilo, ili bilo kakav drugi problem, treba da uvede redovne profesionalne tretmane lica. Čak i ako nemate nijedan problem s kožom (vi, srećnice!), trebalo bi da posetite kozmetičara barem jednom u 2 meseca, kako biste održavali to idealno stanje kože.

Koliko često treba da idete na tretman?

Tipičan odgovor je jednom mesečno, ali svakako se konsultujte sa estetičarem/kozmetičarem za personalizovani odgovor.

Kako da se pripremite za tretman lica?

Ne postoji mnogo pripreme pre tretmana lica, ali trebalo bi da znate koje skincare proizvode ne bi trebalo da koristite pre odlaska na tretman. Ne koristite retinol niti druge proizvode koji isušuju kožu. Ovi sastojci će kožu učiniti osetljivijom na tretman. Ako koristite proizvode za borbu protiv akni, poput salicilne kiseline ili benzoil-peroksida, pauzirajte par dana pre tertmana. Ovo će umanjiti potencijalnu šansu da vam koža odreaguje, i učiniće tretman udobnijim.

higijenski tretman lica

Šta da radite posle tretmana?

Posle vašeg prvog tretmana lica, postoji nekoliko pravila koja bi trebalo da ispoštujete vezano za negu. Najpre, dopustite koži da upije sve proizvode koji su nanet tokom tretmana – dakle, ne šminkajte se taj ceo dan. Ako vam je koža iziritirana, naprskajte je ohlađenim sprejem za lice ili termalnom vodom.

Još jedan važan korak posle tretmana je izbegavanje direktne sunčeve svetlosti – zato nanesite SPF kremu sa zaštitom širokog spektra. Poslednja stvar koji želite je oštećenje kože od sunca.

Mi vam predlažemo Skinology SPF 25 hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom.

spf krema

Saznajte više o različitim tretmanima lica:

error: Content is protected !!