Gel za kosu: Kako da ga koristite ako imate dugu kosu?

By  |  0 Comments

Kada pomislite na gel za kosu, prva asocijacija vam je muška frizura! Znajte da to ne mora biti tako! Gel za kosu je unisex styling proizvod koji učvršćuje i fiksira kosu u određeni oblik frizure. Možete ga koristiti da zagladite frizz efekat, smirite naelektrisane „antenice“ i najvažnije – da kreirate zaglađene frizure. Pošto se wet-hair look vraća u modu, možda je baš gel za kosu proizvod koji ćete ove sezone ubaciti u rutinu! Evo kako da ga koristite ako imate srednje dugu i dugu kosu!

Gel za kosu: Kako ga možete i vi koristiti?

#1: Smirite frizz efekat

Ako se mučite da umirite antenice i frizz efekat, najmanja moguća količina gela za kosu u kombinaciji sa smoothing serumom daće moćni koktel koji će umiriti frizzy kosu, bez otežavanja ili perutanja. Pomešajte u dlanovima ova dva proizvoda i nanesite ih na dužinu, pre feniranja, kako biste postigli sleek efekat!

#2: Pojačajte volumen kose

Gel za kosu možete koristiti verovale ili ne, i za volumen! Koristite gel kao mekšu verziju pene, koju ćete naneti na mokru kosu i potom pustiti da se osuši. Gel će se stvrdnuti, ali ako prođete prstima kroz kosu, a potom je ifenirate, rešićete se „krckavog“ osećaja gela pod prstima, a volumen će ostati!

#3: Kreirajte wet look

Ako želite da prekopirate wet hair look koji ste viđali na modnim pistama – evo sada to možete, uz pomoć gela za kosu. Nanesite gel za kosu u koren, i dobro ga raščešljajte. Potom dodajte malo seruma za sjaj kose i postićićete taj holivudski sjaj kose!

Povezano: Wet Hair Look – hit ove jeseni!

#4: Lagano sa gelom

Iako gelovi za kosu imaju jaku formulu, ovaj preparat ne mora da bude glavna atrakcija na vašoj kosi – možete ga koristiti i za manje očigledne načine. Kreirajte glatki izgled uz pomoć gumice za kosu – začešljajte prednji deo kose, a ostatak ostavite da slobodno pada.

Mi vam predlažemo Marrakesh HOLD gel za kosu, bez alkohola, koji ne isušuje kosu, već je neguje, infuzijom ulja argana i konolje.

Pročitajte još i: Napravi sama – Gel za kosu

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!