Gel za kosu: Kako da ga koristite ako imate dugu kosu?

gel za kosu

Kada pomislite na gel za kosu, prva asocijacija vam je muška frizura! Znajte da to ne mora biti tako! Gel za kosu je unisex styling proizvod koji učvršćuje i fiksira kosu u određeni oblik frizure. Možete ga koristiti da zagladite frizz efekat, smirite naelektrisane “antenice” i najvažnije – da kreirate zaglađene frizure. Pošto se wet-hair look vraća u modu, možda je baš gel za kosu proizvod koji ćete ove sezone ubaciti u rutinu! Evo kako da ga koristite ako imate srednje dugu i dugu kosu!

Gel za kosu: Kako ga možete i vi koristiti?

#1: Smirite frizz efekat

Ako se mučite da umirite antenice i frizz efekat, najmanja moguća količina gela za kosu u kombinaciji sa smoothing serumom daće moćni koktel koji će umiriti frizzy kosu, bez otežavanja ili perutanja. Pomešajte u dlanovima ova dva proizvoda i nanesite ih na dužinu, pre feniranja, kako biste postigli sleek efekat!

#2: Pojačajte volumen kose

Gel za kosu možete koristiti verovale ili ne, i za volumen! Koristite gel kao mekšu verziju pene, koju ćete naneti na mokru kosu i potom pustiti da se osuši. Gel će se stvrdnuti, ali ako prođete prstima kroz kosu, a potom je ifenirate, rešićete se “krckavog” osećaja gela pod prstima, a volumen će ostati!

#3: Kreirajte wet look

Ako želite da prekopirate wet hair look koji ste viđali na modnim pistama – evo sada to možete, uz pomoć gela za kosu. Nanesite gel za kosu u koren, i dobro ga raščešljajte. Potom dodajte malo seruma za sjaj kose i postićićete taj holivudski sjaj kose!

Povezano: Wet Hair Look – hit ove jeseni!

#4: Lagano sa gelom

Iako gelovi za kosu imaju jaku formulu, ovaj preparat ne mora da bude glavna atrakcija na vašoj kosi – možete ga koristiti i za manje očigledne načine. Kreirajte glatki izgled uz pomoć gumice za kosu – začešljajte prednji deo kose, a ostatak ostavite da slobodno pada.

Mi vam predlažemo Marrakesh HOLD gel za kosu, bez alkohola, koji ne isušuje kosu, već je neguje, infuzijom ulja argana i konolje.

Pročitajte još i: Napravi sama – Gel za kosu

error: Content is protected !!