Biološki tretman lica kod kuće – Isprobajte enzimski piling kože!

enzimski piling

Kako se trenutno nalazimo u kućnom karantinu, a naši voljeni kozmetički saloni trenutno ne rade, moramo se okrenuti kompletnoj kućnoj nezi. Ako ste navikle na profesionalne tretmane lica, biološke pilinge, masaže i dr, vaša koža verovatno “traži” neki od ovih tretmana. Iako više nije sezona hemijskih pilinga (zbog jakog sunca i visokog UV zračenja), predlažemo vam da isprobate mnogo blažu i prirodniju opciju, a to je enzimski piling kože! Ovaj tretan možete sprovesti same kod kuće, a u nastavku vam otkrivamo sve o enzimskom pilingu!

U svetu punom skincare opcija, nije uvek lako odlučiti šta je najbolje za našu kožu. Mnogo faktora utiče na stanje kože, a to su: stres, zagađenje, vreme, hormoni, neka, ishrana itd. Ono što će učiniti da vaša koža odjednom bljesne je svakako piling, a mi vam predlažemo biološku verziju pilinga – enzimski piling!

Šta je to enzimski piling?

Enzimi su jedinjenja, dobijena iz voća po put papaje, ananasa ili bundeve, koji rastvaraju proteine. A u ovom slučaju – proteini su naše mrtve ćelije kože. Ove voćke sadrže dva jako dobra enzima, a to su papain i bromelain. Isti sastojci se nalaze u digestivnim enzimima, koji rastvaraju hranu u našem stomaku!

Enzimski pilinzi su mnogo nežnije rešenje od agresivnih hemijskih pilinga. Enzimi pilinguju mrtve ćelije kože i ubravaju otkrivanje novih ćelija. Takođe – enzimi rastvaraju mitisere, smanjuju proširene pore, uklanjaju fine linije, pa čak i pigmentne diskoloracije na licu, a ujedno prodiru u kožu, kako bi očistili pore i unapredili opšte zdravlje kože. Da li smo vas već zainteresovali?

Povezano: Hemijski piling – sve što treba da znate!

enzimski piling koze

Kako se koriste enzimski pilinzi?

Enzimiski pilinzi se uvek koriste na očišćenoj, suvoj koži, tako što se blago umasiraju u kožu (poput seruma), ostave se da deluju 20-ak minuta (povremeno možete kvasiti lice), a potom se ispiraju sa kože toplom vodom. Kako biste još više stimulisali efekat pilinga, predlažemo vam da uskočite pod tuš, očistite lice, a dok se tuširate držite piling, jer će toplota iz tuša dodatno aktivirati enzime da deluju!

Prilikom držanja pilinga na licu, nećete osećati nikako peckanje ili prženje kože (što je karakteristika hemijskih pilinga). Na kraju isteka vremena, piling se ispira sa lica toplom vodom, i nanosi se dalja nega (serum+krema).

Povezano: Kako da odaberete vrstu pilinga prema tipu kože?

Kakav efekat daju enzimski pilizi?

Osim gore navedenog, enzimski pilinzi daju odmah vidljive rezultate, odmah posle prve upotrebe. Progresivnim korišćenjem, problemi kože postaju manji sa svakim sledećim tretmanom. Najbolja stvar vezana za enzimske pilinge je što deluju samo na mrtvim ćelijama kože! To znači da NE oštećuju žive ćelije niti tkivo kože. Pošto nema povredjivanja žive kože, perutanje je gotovo nepostojeće, a vreme oporavka kože ne postoji!

Enzimski pilinzi obnavljaju površinu kože, umanjuju upale, posvetljuju ten i teksturu kože, a ujedno omekšavaju bore. Za razliku od mehaničkih pilinga koji mogu biti isušujući i iritirajući, enzimski pilinzi zapravo hidriraju kožu!

blistava koža

Koliko često se koriste?

Enzimski piling se može koristiti 1-2 puta nedeljno. Zbog svog blagog efekta, idealni su za sve tipove kože, čak i za suvu, osetljivu i zrelu kožu. Jako će prijati i masnoj koži sklonoj aknama, ali i normalnoj i kombinovanoj. Enzimski pilinzi koji se koriste u kućnoj upotrebi mogu odlično zameniti salonski tremtan pilinga kože.

Naša preporuka je Skinology Papaja serum, enzimski piling na bazi ekstrakta papaje.

Pročitajte još i: Fitopiling – intenzivni biljni piling za savršenu kožu

error: Content is protected !!