Aparaturna kozmetika: Prednosti u odnosu na klasične tretmane lica

aparaturna kozmetika

Daleko je prošlo vreme kada se pod tretmanom lica podrazumevalo samo manuelno čišćenje i ekstrakcija sadržaja iz kože. Znamo da se savremeni tretmani lica danas ne mogu zamisliti bez različitih aparata, poput ultrazvučne špatule, aparata za mikrodermoabraziju, darsonvala i drugih. Za razliku od klasičnog tretmana lica, tretmani koji koriste ove aparate (kao deo aparaturne kozmetike), pružaju mnogo veću efikasnost, dublje dejstvo na kožu, uspešnije tretirjau hiperpigmentacije i uklanjaju mrtve ćelije. Zato vam u nastavku otkrivamo sve o aparaturnoj kozmetici i aparatima koji se koriste u njoj!

Aparaturna kozmetika – Zašto je tako dobra?

Različitih aparati koji se koriste prilikom tretmana lica pronašli su svoju primenu u tretmanu različitih problema i stanja kože. Neki od njih su: aknozna koža, bore, ožiljca, skupljanje mrtvih ćelija kože, kuperoza itd. Ovi tretmani su izuzetno efikasni, ali ne mogu u potpunosti da zamene klasični tretman lica, već se zapravo kombinuju zajedno sa njim. Na taj način, aparaturna kozmetika postajte savršena dopuna manuelnom tretmanu lica.

mikrodermoabrazija

Ono što je velika prednost kod aparaturne kozmetike (zato je i tražena), jesu rezultati vidljivi već posle jednog tretmana! U zavisnosti od aparata koji se koristi, koža momentalno postaje zaglađena, blistava, dubinski očišćena, pore su čiste i sužene, koža je prokrvljena, a tonus je vidno bolji. Zato vam predlažemo, da ako već niste probale neki od tretmana aparturne kozmetike, to učiniti što pre – rezultati će vas oduševiti!

U nastavku ćemo vas upoznati sa najčešćim aparatima koji čine aparaturnu kozmetiku, kako biste bolje razumeli “šta rade” vašoj koži lica!

Aparaturna kozmetika – upoznajte uređaje

#1: Ultrazvučna špatula

Ultrazvučna špatula je najčešći uređaj koji možete naći u skoro svakom kozmetičkom salonu. Ona se koristi za ultrazvučno čišćenje lica, koje može biti u okviru tretmana ili samostalno. Ona omogućava izvlačenje mitisera i sebuma iz pora, zaglađivanje kože, čišćenje površinskog sloja kože…

Ulrazvučna špatula skraćuje vreme klasičnog tretmana i čini ga prijatnim po vašu kožu. Daje “blic” efekat čiste i jedre kože!

ultrazvučna špatula

#2: Mikrodermabrazivna sonda

Mikrodermoabrazija je tretman koji predstavlja piling kože uz pomoć sonde, na čijem vrhu se nalaze dijamantski kristali. U isto vreme se sondom vrši i masaža lica, koja poboljšava cirkulaciju i limfnu drenažu.

Na taj način se kontrlisano i ravnomerno odstranjuje sloj zadebljalih i izumrlih ćelija kože, kao i ndostaci nastali starenjem. Mikrodermoabrazijom se održava mladoliki i svež izgled kože, bore se ublažavaju, kao i pege, ožiljci, hiperpigmentacije, pore se sužavaju i reguliše se lučenja sebuma.

Mikrodermoabrazija održava mladalački i svež izgled kože, ublažavaju se bore, staračke pege, ožiljke, pigmentacije uzrokovane suncem, akne i ožiljke od njih, smanjuje proširene pore, reguliše pojačano lučenje sebuma.

Povezano: Piling kože na višem nivou – svev o mikrodermoabraziji!

#3: Darsonval aparat

Darsonval aparat se zasniva na dejstvu visokofrekventne struje. Struja visoke frekvencije, prodire u vlakna kože, proizvodi toplotu koja opušta napete nerve. Takođe ubrzava cirkulaciju, zarastanje i  izbacuje nečistoće, te vrši sterilizaciju. Primarna uloga Daronsval aparata je da kožu dezinfikuje, stmiluše je i vrši epitelizaciju, uz pomoć ozona.

Darsonval deluje tako što poboljšava ishranu kože i eliminiše štetne produkte iz nje. Ovaj aparat ima antibakterijsko dejstvo na površinu kože, umanjuje lučenje sebuma, sužava pore, zateže opuštenu kožu i poboljšava prokrvljenost.

darsonval aparat

#4: Aparat za radio-talasni lifting

Kada je reč o aparatima za aparaturni anti-aging, oni se ne mogu zamisliti bez aparata za radio-talasni lifting. Radi se o radiotalasia koji zagrevaju srednji sloj kože, u kojem “žive” kolagena i elastična vlakna. Ova toplota trenutno zateže postojeći kolagen i ispravlja njega vlakna. Rezultat je njihova retrakcija i učvršćivanja. Ovi tretmani su bezbolni, a rade se najčešće u seriji od 3 tretmana.

Radio-talasni lifting se koristi za zatezanje bora na licu, oko očiju, spuštenih obraza, podbratka, ruku, stomaka, butina itd.

#5: Vakuum aparat

Sonda za vakuum kože je često deo higijenskog tretmana kože, i namenjena je dubinskom čišćenju pora i usisavanju nečistoća sa kože. Vakuum aparat pruža i efikasnu pnemo masažu lica.

Da li ste isprobali neki aparat za aparaturnu kozmetiku lica?

Pročitajte još i: Biološki tretman lica kod kuće – isprobajte enzimski piling kože!

error: Content is protected !!