Kako da se PROVERENO rešite celulita?

antcelulit tretmani

Celulit je, kao što znamo, estetski problem kože od kojeg pati čak 90% žena na svetu, nevezano za uzrast, kilažu ili građu tela. Brojni su načini i preparati koji obećavaju uklanjanje celulita u rekordnom roku, ali većina njih zapravo nije delotvorna na dubljem nivou. Pošto celulit moramo posmatrati kao estetski, ali i zdravstveni problem, neophodno je profesionalno rešenje, u vidu salonskih tretmana. U nastavku vam otkrivamo koji su to tretmani koji će vas PROVERENO rešiti celulita, zauvek!

Zašto imamo celulit?

Celulit je problem koji imaju i punije i mršave žene, svih starosnih dobi. Slobodno možemo reći da je jedan od najčešćih beauty problema koji pogađa čak i super-modele i sportistkinje! Sigurno ste pitale nekada – zašto imamo celulit? Faktori koji doprinose formiranju celulita su sledeći:

  • nezdrava ishrana
  • problemi sa varenjem
  • fizička neaktivnost
  • a glavni faktori su – hormonski disbalans i pol!
celulit

To znači da muškarci imaju vrlo malo ili nimalo celulita, a da je ovaj estetski problem rezervisan gotovo samo za žene! Razlog za to leži u našoj anatomiji.

Naime, kod muškaraca, masno tkivo, koje leži u depoima na butinama i stomaku, pregrađeno je vezivnim tkivom DIJAGONALNO u odnosu na površinu kože. Kod žena je ovaj raspored drugačiiji – vezivno tkivo se nalazi PARALELNO, odnosno, pod pravim uglom u odnosu na površinu kože. Kada dođe do rastezanja vezivnog tkiva pod pravim uglom, automatski dolazi do prolaska masnog tkiva prema dermu, i tada vidimo efekat “pomorandžine kore”.

Zato su ženske masne naslage mnogo vidljivije u odnosu na muške.

Terapija celulita: najefikasniji tretmani

Kada je reč o terapiji celulita, ono što želimo da postignemo je poboljšanje cirkulacije. U profesionalnoj praksi, ono što je dalo najbolje rezultate jeste kombinacija MEZOPORACIJE i anticelulit masaže.

#1: Mezoporacija

Mezoporacija je neinvazivna alternativa klasičnoj mezoterapiji, i naziva se još “mezoterapija bez igala”. Prilikom vršenja ove tehnike, spravljaju se tzv. mezokokteli, koji se unose dublje u slojeve kože, uz pomoć sonde i pulsa naizmenične struje. Time se otvaraju privremeni kanali u koži, tzv. mezopore, kroz koje aktivni sastojci iz mezokoktela mogu proći do živih slojeva kože, gde je problem i lociran.

mezokoktel
Priprema mezokoktela

Mezokokteli imaju za cilj:

  • razbijanje celulita
  • razgradnju masnih naslaga
  • uklanjanje viška voda (edema)
  • uspostavljanje mikrocirkulacije i cirkulacije krvi i limfotoka

#2: Ručna anticelulit masaža

Trenutno ne postoje aparati koji može da zameni ručnu anticelulit masažu. Ona je veoma značajan deo anticelulit terapije. Posebno je dizajnirana da izvrši pritisak na predilekciona mesta, odnosno tamo gde se celulit sakuplja. Kako bi anticelulit masaža bila efikasna, važno je da se vrši na pravi način, pravim intenzitetom i u pravom smeru – smeru protoka limfe.

antcelulit tretmani

Potrebno je više tretmana, a dužina anticelulit terapije zavisi od stanja i stadijuma celulita. Radi se u serijama od po 10 tretmana, a prvi rezultati se vide već u toku druge serije.

Više o najefikasnijim anticelulit tretmanima, pogledajte u ovom VIDEU:

…………………………………………………..

Anticelulit tretmani i za vas – sa popustom!

Zahvaljujemo se našoj stručnoj saradnici, Bojani Đurđević, Višem kozmetičaru-estetičaru, iz kozmetičkog salona “Bokalinda”

*** A kako biste i vi bile lepe i spremne za sezonu kratkih šorceva, u saradnji sa kozmetičkim studiom “Bokalinda”, možete iskoristiti 20% popusta na seriju anticelulit tretmana za prijave do kraja maja 2020. Takođe, možete da se prijavite za besplatan pregled i konsultacije. Kod za popust je LEPOTICA, a možete ga reći prilikom prijave na broj telefona, Viber, Facebook ili Instagram kozmetičkog studia Bokalinda.

Kozmetički studio “Bokalinda”

Adresa: Novi Beograd, Stojana Aralice 31

Tel/Viber: 062.186.94.53

Facebook: Bokalinda Boka

Instagram: @bokalinda__

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!