Vaš kozmetičar plače kada uradite nešto od ovoga

kozmetika i akne

Da li je vaša koža lepa ili problematična? Možda ste i vi krivi ako stalno imate bubuljice, akne, fleke…

Imate li naviku da temeljno skidate šminku pre nego što odete na spavanje? A da li redovno i temeljno perete svoje četkice za šminkanje?

Navike koje pogoršavaju stanje kože

1.Stalno dodirujete lice prstima

Ovu naviku ima dosta žena i ona je izuzetno loša za vaš ten jer prstima se prenose bakterije što povećava rizik od infekcije. Tako se mogu stvoriti i akne.

2. Ne čistitite svoj mobilni telefon

Telefoni su rasadnici bakterija i potrebno ih je očistiti s vremena na vreme. Zamislite naslage pudera koji se na njemu nalaze.

3. Sami cedite bubuljice

Neprofesionalnim postupcima samo ćete pogoršati situaciju. Može se desiti da napravite upalu kojoj treba da više vremena da prođe ili možete napraviti i ožiljak. Kada vam se pojave akne ili potkožne bubuljice, posetite kozmetičara i rešite problem kako treba.

4. Prečesto menjate proizvode za negu

Nemojte menjate proizvode ako posle 7 dana ne vidite rezultate. Obično je potrebno bar 2 nedelje, a idealno bi bilo više od mesec dana. Tada ćete zaista videti da li je neki preparat za vas ili nije.

ciscenje lica

5. Koristite agresivna sredstva za čišćenje lica

Proizvodi koji sadrže alkohol nisu poželjki koji god tip kože da imate. Koristite blaga sredstva, poput trenutno aktuelnih micelarnih voda i tonika. Skidaju čak i najuporniju šminku a nežna su prema koži lica.

6. Koristite previše preparata – svakoga dana!

Postoje žene koje koriste i preko 10 pa i više proizvoda svakoga dana. To je previše. Ujutru se umijte i hidrirajte lice kremom sa zaštitinim faktorom a uveče temeljno očistite lice i nanesite malo intenzivniju noćnu kremu. Jednom nedeljno uradite piling lica.

[adsense_inserter id=”12825″]

7. Prečesto koristite proizvide sa glikolnom i salicilnom kiselinom ili retinolom

Svi navedeni sastojci su dobri za kožu, ali ne ako ih koristite prečesto ili istovremeno. Piling lica je recimo dovoljno koristiti  nedeljno.

 8. Umivate se sapunom

Zaboravite to! Sapun uklanja svu prirodnu masnoću sa lica i isušuje ga. Koža postaje neelastična i osetljiva.

ciscenje koze sapunom

9. Četkice za šminkanje držite nazaštićene

Ako ih ostavite u neseseru bez ikakve zaštite, one će biti izložene brojnim baketijama koje prenosite direktno na lice. Držite ih u zatvorenim posudama ili torbicama koje su za to namenjene.

error: Content is protected !!