Strobing i Konturing lica – Sličnosti i razlike

nijasiranje lica
printscreen/YouTube/Melanie Murphy

Čule ste i za konturisanje lica i za strobing. Većina verovatno ne radi ni jedno ni drugo prilikom svog svakodnevnog šminaknja, a ne bi bilo loše da počnete. Evo koje su sličnosti i razlike između ova 2 načina nijansiranja lica.

Foto: printscreen/YouTube

Strobing pokušava da potisne klasično konturisanje lica. Ova dva načina nijansiranja služe da se kreiraju senke na licu kako bi se istaklo ono što je na njemu najlepše.

Konturisanje vs strobing

Sličnosti

U pitanju su dve vrste nijansiranja lica. Cilj je isti – da se na licu istakne ono najlepše i da se dobije blistav i svež izgled.

Razlike:

Konturisanje se radi sa više proizvoda i na taj način se “poboljšava” se prirodni oblik vašeg lica. Strobing je pravo letnje nijansiranje lica koje uključuje samo 2 proizvoda, iluminator i rumenilo.

Konturisanje lica se radi pomoću pudera ili mat bronzera koji su 4-6 tonova tamniji od vaše kože. Posvetljivanje kože se radi hajlajterom ili korektorom. Za konturisanje vam je potrebno malo više vremena. Gde se i kako lice pravilno konturiše pogledajte OVDE.

konturing
printscreen/YouTube/Melanie Murphy

Strobing je jednostavniji u nanošenju i radi se isključivo hajlajterom, još bolje iluminatorom pri čemu se na obraze doda joša samo malo rumenila. On ne mora da bude svetlucav ali uglavnom jeste. Za njega je potrebno manje vremena nego za celokupno konturisanje lica. Poenta je u “prosvetljivanju” lica koje mu daje blistavost i zavodljivost. Kako se radi strobing pogledajte OVDE.

Strobingom se postiže lagan, više letnji i svež izgled lica, dok je konturisanje idealno za “pravljenje” idealnog oblika lica.

nijansiranje i posvetljivanje lica
printscreen/YouTube/Melanie Murphy

Prednosti konturinga:

Uz pomoć pravilnog nanošenja make up proizvoda možete korigovati oblik lica. Odlično ozgleda na fotografijama.

Prednosti strobinga:

Lice izgleda sveže i blistavo. Idealan je za leto i sunčane dane.

[adsense_inserter id=”12825″]

Razlike u ova dva nijansiranja pogledajte u videu:

https://www.youtube.com/watch?v=AeuEL2jY-Nk

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!