STROBING – Prirodno LETNJE konturisanje lica

strobing konturisanje lica
printscreen:YouTube/Amanda Ensing

Strobing je najnoviji make up trend, direktno sa modnih pista! To je nijansiranje lica hajlajterom/iluminatorom koje daje potpuno prirodan izgled lica. Evo kako izgleda.

Foto: printscreen/YouTube

Ako želite da postignete prirodan i manje intenzivan izgled lica, strobing konturisanje lica je pun pogodak. Umesto teškog nijansiranja bronzerom i rumenilom, upotrebite svetlucavi hajlajter/iluminator ili korektor, u malo većoj količini nego inače. Nanesite ga na vrh obraza, centralnu liniju nosa, u unutrašnji i spolji ugao oka, na kost ispod obrva, na vrh brade.

Ovaj način nanošenja make up-a daje lagan, blistav i zavodljiv izgled. A za nanošenje ne morate koristiti četkicu, iluminator možete sunđerom ili prstima. Za one koji ne žele da puno vremena troše na konturisanje i hajlajting lica, strobing je idealan.

Šta raditi a šta ne raditi – Saveti za strobing make up

1.Strobing ne mora nužno da bude svetlucav

To se posebno odnosi na kožu koja se masti, ima akne ili proširene pore. Sjaj još više ističe mane kože, zato koristite mat hajlajter ili čak korektor.

2. Izblendujte iluminator i puder

Razlika između podloge i svetlucavog dela ne treba da bude previše uočljiva, blendovanje ivica je obavezno.

3. Nemojte preterivati sa količinom svetlucavog iluminatora

Lice treba da ima sjaj kao da vas dodirnula svetlost sunca, ne više od toga.

4. Ne radite strobing na mestima gde je koža problematična

To će dodatno istaći njene mane a to niko ne želi. Istaknite svoje najbolje delove lica.

[adsense_inserter id=”12825″]

Pogledajte odličan video primer za strobing

Ako vam se strobing dopada, podelite ovaj tekst sa svojim prijateljiama 🙂

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!