Proširene pore

Proširene pore, uglavnom nastaju na koži lica i u velikoj meri negativno utiču na vaš izgled. Nastaju usled niza faktora. Ponekad je za to odgovorna genetska predispozicija. Ipak, češće na to utiču preduslovi kao što su masna koža, podložnost kože ka stvaranju akni i bubuljica, nepravilno lečenje akni i bubuljica i slično.

Higijenom i negom lica protiv proširenih pora

Da bi ste stali na put nastanku i širenju proširenih pora, ophodite se pažljivo prema svojoj koži. Nikada nemojte zapostaviti i izostaviti pravilnu higijenu i negu. Pravilnom higijenom kože, a ona podrazumeva svakodnevno dubinsko čišćenje kože, uz upotrebu sredstava za umivanje, piling preparata i što toplije vode, sprečićete pojavu i zadržavanje masnoće u porama.

Masnoća unutar pora u najvećoj meri je odgovorna za stvaranje akni i bubuljica na koži, a sve to zajedno kao posledicu ostavlja proširene pore. Kada ste ispoštovali pravilnu i redovnu higijenu lica, nikada nemojte izostaviti negu.

U velikoj meri, rasprostranjena je zabluda da je samo suvoj koži potrebna dodatna hidratacija. Naprotiv, i masnu kožu, podložnu proširenim porama, potrebno je hidrirati. Zato koristite hidrantne kreme. Hidriranjem koža postaje zdravija, poboljšava se njen balans, a time se i ubrzava obnavljanje površinskog sloja kože i proširene pore se povlače, smanjuju se i zatim nestaju.

Pored hidrantnih krema, ukoliko imate proširene pore, poželjno je da koristite i neki od preparata za uklanjanje ožiljaka i pospešivanje ravnog i ujednačenog izgleda kože. Ono što nikada ne smete raditi ukoliko imate proširene pore, jeste da agresivno delujete na njih i da ih stiskate. Takvim delovanjem, nećete uticati na njihovo smanjenje, već će se koža iziritirati i proširene pore će biti više uočljive, a vaš put do njihovog uklanjanja teži.

Iz istog razloga, nikada agresivno nemojte delovati ni na akne ili bubuljice, jer time možete izazvati stvaranje proširenih pora, upravo na mestima gde se nalazila akna ili bubuljica koju ste stiskali.

Zato akne i bubuljice lečite postupkom isušivanja, tretiranjem preparatima za isušivanje akni i bubuljica. Na taj način one će nestati bezbolno i bezbedno, bez rizika da izazovu i ostave proširene pore.

Napravite masku za proširene pore i rešite ih se!

Šminka i proširene pore

Kada su u pitanju proširene pore, ono što takođe treba znati, da one zahtevaju pravilno i pažljivo odabranu šminku. Zato, prilikom svakog šminkanja, na kožu pre svega nanesite bazu ili prajmer. Baza će uticati na smanjenje izraženosti proširenih pora i vaša koža biće pripremljena za dalje šminkanje.

U protivnom, ukoliko na kožu nanesete tečni puder, bez prethodnog nanošenja baze za šminkanje, puder može učiniti proširene pore još uočljivijim, a to vam sigurno nije namera, niti cilj.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!