Smuti, prospi i ispeci! HRONO hleb koji ne goji

hrono ishrana hleb

Žvite brzo, nemate vremena za pripremu komplikovanih peciva  i bežite u instant varijante kao što su  pekare, fast food  i ostale brze varijante. Posle se nervirate zbog viška kilograma, zbog činjenice da niste imali zdrav obrok, da se ne osećate lepo u svom telu, boli vas želudac. Niste srećni zbog svojih izbora ali ne znate kako drugačije. Usporite malo, i pametno iskoristite vreme. Lepotica vam nudi fenomenalan recept hrono ishrane za hleb koji ne goji.

Ako prelomite i rešite se da ćete zdravo da se hranite, da će za početak makar hleb da vam bude deo zdravog obroka, da ste ga vi napravili, da je ukusan i svež čak nekoliko dana, vi ste pobedili. Ovaj hleb ćete voleti! Ono što je najvažnije je da se brzo pravi i da je zdrav.

Smuti, prospi a zatim ispeci dobar je početak vaše uštede vremena, pritom ne morate da budete ekspert u pravljenju hleba niti da posedujete neke posebne veštine. Brzo je! Ubacite sastojke, promešate, prekrijete krpom, ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi i zatim ispecite vaš specijalitet.

Hleb je jako ukusan. Ljudi često izbegavaju proizvode koji nisu od belog brašna uz obrazloženje da su gorki, tvrdi, da nemaju prijatan ugođaj dok ga jedu. To nije slučaj sa ovim hlebom. On je ukusan, pospešuje varenje, ima bogat ukus mnoštva semenki i 3 vrste brašna, nije gorak, miriše primamljivo, svež je i mekan par dana.

Može da se pravi u formi pogače i kao klasičan hleb, zavisno od kalupa u kom ga pečete i naravno od načina na koji ga sečete. Ima zahvalnu strukturu za sečenje ako volite lepo sečenu krišku hleba, s druge strane može i neobavezno da se lomi ako volite tako da uživate.

Probjate hleb koji ne goji, koji je zdrav i ukusan!

Recept :

 • 400gr ovsenog brašna,
 • 400 gr ječmenog brašna
 • 200 gr heljdinog brašna,
 • 2 kašike susama,
 • 2 kašike semena golice,
 • 2 kašike semena suncokreta,
 • 2 kašike lanenog semena,
 • 3 kašičice sode bikarbone,
 • 1,5 kašičica soli, (so po želji može i ne mora)
 • 4 kašike ulja,
 • 900 ml mlake vode.

Sve to izmešati i ostaviti da odstoji 1h ispod krpe. Peći na 250 stepeni oko 1h, posudu obložiti papirom za pečenje kako se ne bi zalepilo.

Pogledajte i: Kajsija, zaštitnica lepote!

Važne smernice i cake za uspešno pečenje hleba

– Pecite hleb u dobro zagrejanoj rerni.
– Stavite obavezno papir za pečenje kako se ne bi zalepio.
– Proveravajte ubodom viljuške da li pečen unutra (na viljušci ne smeju da ostaju tragovi testa, biće čista kada hleb bude gotov).
– Kada ispečete hleb,obavezno ga dobro umotajte u krpu i naslonite ga uspravno da stoji dok ne ohladi malo.
I najvažnije, UŽIVAJTE !

[adsense_inserter id=”12825″]

I korak – Smuti, prospi!

hleb koji ne goji
II korak – Ispeci!

hrono hleb

III korak – Uživaj!

hrono ishrana hleb

Tekst: “Smuti, prospi, ispeci! HRONO hleb koji ne goji”, Jovana Jelača.

[adsense_inserter id=”16919″]

error: Content is protected !!