Oporavak kože posle letovanja: Hidratacija i borba protiv fleka

By  |  0 Comments

Letnji odmori se polako završavaju, a vi se osećate odmorno i uravnoteženo. Nažalost, ogledalo ispred nas priča drugačiju pricu. Prva letnja boja je nastala, a jako sunčanje, hlor i slana voda, uz klima-uređaj, učinili su svoje. Koža izgleda suvo, dehidrirano, bledo i pod stresom. Šta uraditi u ovom momentu, ako odlazak kod profesionalca na tretman nije opcija?

Šta sunce radi našoj koži?

Često nismo ni svesni uticaja koje sunce ima na kožu, iako redovno nanosimo SPF zaštitni faktor. Nemojte zaboraviti da NIJEDNA SPF krema ne štiti kožu 100% od sunca. Slobodni radikali iz UV zraka narušavaju kolagena vlakna, dok zračenja aktivira produkciju pigmenta melanina. Suv vreli vazduh uz dodatak klima-uredjaja je dodatno isušio kožu.

Nadamo se da ste redovno koristili SPF zaštitu, a sada je vreme da prionete na brigu o koži posle letnjih odmora, kako biste povratili njen sjaj, elastičnost i mladolikost.

oporavak kože posle letovanja

Oporavak kože posle letovanja

Čišćenje

Najbolje mesto da počnete vaš oporavak kože jeste nežna rutina čišćenja. Kako biste umanjili znakove oštećenja kože od sunca, predlažemo vam da uložite u kvalitetni gel ili penu za umivanje, poželjno na bazi vitamina C, koji ne samo da ima antioksidantna svojstva, već pojačava i čvrstinu kože.

Povezano: Električne četke za čišćenje lica – DA ili NE?

Piling kože

Nagomilane mrtve ćelije kože uz dodatak svakodnevno nošenja SPF faktora je učinilo svoje: pore su posle letovanja zapušene, a mitiseri su očekivana pojava. Očistite kožu od svih naslaga uz pomoć kvalitetnog mehaničkog pilinga na bazi nežnih čestica. Ovo je jako važan korak, jer će se ostali proizvodi za kožu koje nanesete upijati mnogo bolje.

oporavak kože posle letovanja

Vitamin C kao must-have

Nijedan sastojak nije pogodniji za stanje kože posle letovanja od vitamina C. Ovaj moćni vitamin je jedan od najboljih antioksdanata koji neutrališe štetu koju koži nanose UV zraci. Poseduje jaka degpimentacijska svojstva, što znači da se bori protiv flekica od sunca, koje su neminovna posledica izlaganja zračenju.

Zato se potrudite da vaša post-summer rutina sadrži serum sa vitaminom C, koji ćete naneti posle čišćenja lica. Idealno je da pustite da serum „odradi“ svoje barem 20 minuta, pre nanošenja kreme za lice.

Naša preporuka je Skinology Vitamin C + hydrating complex serum za lice.vit c serum

Depigmentacija kože

Osim vitamina C, postoje još neki vrlo efikasni sastojci koji deluju posvetljujuće na flekice od sunca. To su salicilna kiselina, AHA kiseline (glikolna, bademova, mlečna), alfa.arbutin, kojična kiselina, cink PSA. Veoma je važno da dok koristite izbeljujuće tretmane obavezno izbegavate sunce i nosite SPF zaštitu tokom dana. Kako biste videli rezultate, potrebno je da ove proizovde koristite barem 3 meseca uzastopno. Ovo je jedini način kako koža može da se oporavi i reši viška melanina koji je i uzrokovao hiperpigmentacije.

Povezano: Ovi kozmetički sastojci brišu fleke od sunca – efikasno!

oporavak kože posle letovanja

Počastite kožu dobrom hidratacijom

Hidratacija je koži sada potrebnija više nego ikada: čak i ako imate osećaj da vam se koža masti, znajte da je posle letovanja ona dubinski dehidrirana, te se lučenjem sebuma brani od suvoće. Čak i ako ne primećujemo, koža lagano gubi vlagu tokom sunčanih i toplih meseci. Zato je neophodno vlagu nadomestiti kvalitetnim hidratantnim kremama. Ipak, nemojte se voditi pravilom „više je više“ i opteretiti kožu masnim i veoma bogatim teksturama. One samo deluju površinski i ne prolaze u dubinske slojeve kože.

Mi vam preporučujemo Skinology Hidratantnu kremu za lice, koja sadrži hijaluronsku kiselinu, prirodna biljna ulja i druge sastojke koji pozitivno deluju na nivo vlage ununtar kože.

hidrantna krema

Radije potražite kreme sa sastojcima koji vezuju i „hrane“ vlažnost. Pored kvalitetne kreme uložite i u hijaluronski serum i noćne tretmanske maske, kao sheet maske. Ovo su najbolji saveznici za hidrataciju posle letovanja!

Pročitajte još i: Zašto je SPF krema najbolji anti-age proizvod koji imate?

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!