“Uradi sama” bronzani sprej za telo sa šljokicama za predivan sjaj kože

Jedan od najpopularnijih beauty proizvode ove sezone je definitivno sprej za telo i lice pun bronzanih i šimerastih čestica koji koži daje prelepi sjaj i bronzanu boju, idealnu za letnje večeri! Pošto su ovakvi proizvodi često bespotrebno skupi, otkrivamo vam da ih možete napravite i same, uz svega nekoliko super-jeftinih sastojaka!

Sprej sa šljokicama za lice i telo – hit sezone!

Neka to bude vaša mala beauty tajna – bronzani sprej sa šljokicama ujedno hidrira kožu i čini je blistavom. Pigment koji ubacite u njega će dati koži prelepi sjaj, a kombinacija glicerina i aloe vere će hidrirati kožu. Bronzani sprej možete napraviti u nijansi kojoj želite (koja odgovara vašem tonu kože), a ujedno možete kontrolisati i količinu šimera u njemu. Glicerin je jako važan sastojak spreja, jer će učiniti da se čestice glitera zalepe za kožu i ostanu na mestu.

close up
Youtube/Printscreen

“Uradi sama” recept za pripremu

Za sprej sa šljokicama biće vam potrebni:

  • prazna bočica sa raspršivačem
  • glicerin (kupuje se u apoteci)
  • destilovana voda
  • aloe vera gel
  • pigmenti po vašem izboru (smrvljeni hajlajter ili šimer senka bež ili bronzane boje)
  • špatulica da sve izmešate
  • levak

Priprema:

Pomešajte vodu, glicerin i dodajte par kapi gela aloe vere. Sve dobro promešajte dok se ne sjedini tečnost. Potom ubacite pigmente: ovde pustite mašti na volju i napravite koliko god želite verzija sprejeva: u šampanj, rozikstoj ili bronzanoj boji! Količina pigmenta će odrediti intezitet boje.

Povezano: Beauty promašaji koji su postali trendovi

špatulca
Youtube/Printscreen

Sve dobro promešajte i potm uz pomoć levka prespite u bočice. Pre svake upotrebe ga dobro promućkajte kako bi se pigmenti podigli sa dna.

Youtube/Printscreen

Ovaj sprej možete koristiti kao fiksator za šminku, kao sprej za telo, dekolte, noge, ruke – bezbroj je načina primene ovog “uradi sama” spreja sa šljokicama!

Video-tutorijal za ovaj sprej pogledajte OVDE:

Pročitajte još i: “Uradi sama” face mist – osvežavajući sprej za negu lica

error: Content is protected !!