5 osnovnih make-up četkica koje svaka žena MORA da ima!

make-up četkice

Make-up četkice su poput čarobnih štapiće – potez tamo, bledanje vamo – i smokey eye ili kontura iz vaših snova ostaje realnost. Ali kao što važi za svaki zanat – bez alata ga jednostavno nema. Dobar alat u make-up znači dobre četkice, ali to znači da potrošite čitavo bogatstvo na xy različitih četkica koje ste videli u tutorijalu. Naprotiv – uz ovih 5 osnovnih možete izvesti gotovo svaki make-up look!

Ovih 5 make-up četkica su vam dovoljne

#1: Buffing četka za tečni puder

Tečni puder je vaša osnova šminke, platno od kojeg zavisi efekat i trajnost sve ostale šminke koju nanesete preko. Zato treba da odaberete kvalitetnu četku odgovarajućeg oblika, koje će precizno izblendati svaki tečni puder, bez vidljivih prelaza. Savetujemo vam tzv. “buffing” četku, okruglu, od gusto napakovanih sintetičkih dlačica srednje jačine. Nanesite puder na centar lica prstima, i potom ga raznesite i “buff”-irajte u kožu sitnim okruglim potezima. Ne zaboravite vrat!

Povezano: Prsti, četkica ili blender – šta je najbolje za nanošenje tečnog pudera?

make-up četkice
Instagram/Printscreen: @nessas.secret

#2: Kosa četkica za rumenilo, bronzer, konture

Kosa četkica izrađena od prirodne ili sintetičke dlake, meka i fluffy je okosnica vašeg make-up alata. Toliko versatilne, ima višestruku primenu za nanošenje svih proizvoda na obraze: bronzera, rumenila, kontura, kuglica… Njen zakošen oblik glave savršeno uleže u deo ispod jagodične kosti i pruža preciznost.

Mi vam predlažemo kosu City Color make-up četkicu.

make-up četkice

#3: Pufnasta četka za puder u kamenu

Ova jumbo četkica za prah je takođe multipraktik: osim očite namene za fiksiranje šminke puderom u kamenu ili prahu, možete je koristiti i za “all-over” nanošenje bronzera na celo lice, ali i za blendanje svih praškastih proizvoda na licu, kako biste ispeglali vidljive linije rumenila ili kontura. Njom takođe možete otresti popadalu senku ispod očiju.

make-up četkice

#4: Pljosnata četkica za nanošenje senke

Što se tiče očiju – trebaće vam samo dve četkice, jedna za nanošenje i jedna za blendanje senke. Kako biste naneli i napakovali pigment na kapak, odaberite ravnu pljosnatu, ali fluffy četkicu, koja će lepo pokupiti prah iz palete. Pokretima utapkavanja nanesite senku na ceo kapak. Birajte one od prirodne dlake, jer će bolje pokupiti pigment, zahvaljujući postojanju kutikula.

Povezano: Četkice za šminkanje očiju i usana – Kako odabrati?

make-up četkice

#5: Četkica za blendanje senke

Ovaj model četkice ima duže dlačice, koje su meke i sužavaju se u kupolu na vrhu. Uvek birajte one meke i rastresite, od prirodne dlake. Nakon nanošenja neutralne boje na ceo kapak prethodno četkicom, uzmite četkicu za blend, umočite je u tamniju nijansu i blendajte boju u pregibu kapka i spoljašnjim uglovima oka za savršen smokey eye. Ovu četkicu takođe možete upotrebiti i za apliciranje hajlajtera na vrhove jagodica, ispod obrva, iznad vrha usne.

Pročitajte još i : Da li pravite ove greške sa četkicama za šminkanje?

error: Content is protected !!