Karakteristike hijaluronske kiseline

nega masne i kombinovane koze

Kada je u pitanju hijaluronska kiselina, ono što je bitno naglasiti, jeste da je ona kao prirodni sastojak kože, direktno odgovorna za njene brojne karakteristike, među kojima su hidratacija, tonus, čvrstina i elastičnost kože.

Takođe, hijaluronska kiselina, oslobađa kožu od prisustva slobodnih radikala, koji imaju štetan uticaj na očuvanje elastičnosti kože i zahvaljujući svojim osobinama u velikoj meri ona utiče na očuvanje mladog i zategnutog izgleda kože.

Nivo hijaluronske kiseline se smanjuje sa godinama

Međutim, ono što se izdvaja kao negativna osobina hijaluronske kiseline, jeste činjenica da njen nivo u prirodnom sastavu kože, sa vremenom ne ostaje konstantan, već se sa godinama postepeno smanjuje i gubi. Sa smanjenjem nivoa hijaluronske kiseline u koži, dolazi i do gubitka njenih prvobitnih osobina, smanjuje se nivo njene elastičnosti, zategnutosti i čvrstine i dolazi do prvih znakova starenja, odnosno pojave bora.

Upravo zbog te činjenice, hijaluronska kiselina se danas nalazi kao neizostavni sastojak u brojnim dnevnim i noćnim kremama za lice i preparatima za podmlađivanje kože. Takođe, dostupna je i u vidu hijaluron filera, koji se direktno ubrizgavaju na područja kože na kojima su vidljivi znaci starenja, odnosno bore.

Efekti hijaluronske kiseline i hijaluron filera

Efekti upotrebe hijaluronske kiseline koja je sadržana u kremama i drugim preparatima za podmlađivanje kože, dolaze nakon trajnije upotrebe takvih krema i preparata. Sa druge strane, efekti upotrebe hijaluron filera vidljivi odmah i imaju sposobnost da izgled kože učine mlađim i za deset godina.

Kada se hijaluronska kiselina, posredstvom preparata koji je sadrže ili u obliku hijaluron filera nanese na kožu, ona deluje tako što direktno i dubinski prodire u pore. Na taj način istovremeno sprečava i usporava nastajanje novih znakova starenja, ali ujedno i ispravlja tragove već nastalih bora. Vraća koži elastičnost, tonus, hidriranost i podmlađeni izgled.

Zbog svog prirodnog porekla, hijaluronska kiselina, sasvim je bezbedna za primenu i ne izaziva kontraindikacije. Ono što se može dogoditi, jeste da  kreme koje sadrže hijaluronsku kiselinu izazovu različite iritacije kože, usled osetljivosti kože na druge sastojke, koje pored hijaluronske kiseline, takve kreme sadrže.

Zbog toga, kako bi se izbeglo tako nešto, u nameri da podmladite i regenerišete svoju kožu, preporučuje se da odaberete proizvode koji su provereni i dermatološki testirani. Ili da se opredelite za upotrebu čiste hijaluronske kiseline, koja je kao što smo to već istakli, sasvim bezbedna za kožu i dostupna je u obliku hijaluron filera.

Efekat tretmana hijaluronskom kiselinom, rezultira vidno podmlađenim i zategnutim izgledom kože i traje od 6 do 9 meseci, u zavisnosti od prvobitnog stanja kože, odnosno stepena njene pokrivenosti znacima starenja i u zavisnosti od područja kože na kome se primenjuje.

 

error: Content is protected !!