Neočekivane boje kose u trendu za 2020: Silver Purple i Yellow Hair!

boje kose u trendu

Ako dosta vremena provodite na društvenim mrežama, pretražujući trendy frizure i boje kose, sigurno ste naleteli na najrazličitije neobične boje kose. Kada je reč o privlačenju pažnje i ostavljanju utiska, uvek se možete osloniti na jarke boje. Ali – ove godine, možete isprobati nešto drugačije! Naime, ove godine gledaćemo dve neobične boje kose – Silver Purple i Yellow Hair! Da, dobro ste čuli: radi se o pastelno ljubičastoj sa šimer srebrnim tonovima i jarkoj žutoj kosi koja se može nositi na više načina! U nastavku saznajte sve o ovim trendy nijansama kose!

Silver Purple nijansa kose

Znamo da je srebrna varijanta sede kose uvek IN, ali ove godine, pojavila se ljubičasto-srebrna nijansa koje izgleda magično, poput kose vile. Postoji nekoliko načina da ispratite ovaj trend: jedan od najpopoularnijih je da uradite meki ljubičasti koren koji izbledi u ombre efekat ka srebrnim krajevima. Još jedna popularna trendy opcija je da uradite ledeno ljubičastu svetlu nijansu preko cele kose, koja savršeno dočarava kombinaciju ljubičaste i srebrne boje.

Ledenu svežinu ove nijanse održavajte uz pomoć Subrina Professional Silver šampona za kosu.

Kako da dobijete Silver Purple boju?

Pre nego što počnete put kao ovoj boji, važno je da znate da je ovo dramatična boja koju je teško postići. Ako se odlučite na ovu boju, treba da zante da morate početi sa izblajhanom kosom. Osim toga, ako startujete sa tamnom kosom, znajte da će vam biti potrebno nekoliko koraka da postignete srebrno-ljubičastu kosu. Biće vam potrebno nekoliko sesija farbanja i kolorizacije, pre nego što budete mogli da postignete savršnu srebrnu i ljubičastu boju. Zato je najbolje da ovu nijansu uradite kod proverenog koloriste.

Povezano: Najčešće greške koje pravite sa ljubičastim šamponom za kosu!

Yellow Hair trend

Ovde nije reč, kao što biste mogli pomisliti, o onoj žutoj kosi koja nastaje kada ne koristite redovno ljubičasti šampon! Ovo je boja koja je najsličnija jarkoj, žutoj boji voštane bojice, kojom ste crtali sunce, kao dete. Kao i svaki hair trend, i ovde postoji više varijacija i nijansi, kojima se možete inspirisati, kako biste poneli ovaj trend. Pošto je ova boja izuzetno topla, najbolje će pristajati ženama toplog podtona kože.

Povezano: Vodič – koliko često smete da farbate kosu?

Kako da dobijete žutu kosu?

Kako bi žuta boja izgledala jarko žuta, i ovde će biti potrebno da prethodno izblajhate kosu. Svaki put kada je blajhate, važi sledeće pravilo: što vam je prirodna kosa tamnija, više puta ćete morati da promenite blanš. Ne zaboravite da blanš oštećuju kosu, pogotovo ako je drastično posvetljujete.

Ideje za žutu kosu u trendu:

  • zlatno žuta – ofarbajte celu kosu u zlatno žutu boju, koja blago naginje ka narandžastoj, čineći je toplijom od klasične žute
  • narandžasti koren – inspirišite se zracima sunca, kako biste dobili ombre sunčani efekat u kosi. Počnite sa narandžastim korenom, ka žutim krajevima.
  • neon žuta – ako želite bold boju, koja će privući poglede, neon žuta je pravi izbor!
  • žuti balajaž – ako želite žutu kosu, ali bez komplikovanog održavanja, isprobajte žute balajaž pramenove!
  • žuti krajevi – za još manje održavanja žute boje, isprobajte dip-dye tehniku žutih krajeva. Kolorista će vam ofarbati samo krajeve u žuto.

Pročitajte još i: Boje kose u trendu za 2020. godinu – 8 najlepših

error: Content is protected !!