Čokoladna torta iz mikrotalasne – za samo 10 minuta!

By  |  0 Comments

Ako ste i vi slabi na čokoladne torte, a ne da vam se da sate i sate provodite u kuhinji, donosimo vam super brz i lak desert! Zamislite čokoladnu tortu za samo 5 minuta, bez upotrebe rerne, samo uz pomoć mikrotalasne! Da, dobro ste čuli. Torta idealna za one super-zauzete dane, kada nemate vremena za pečenje i kuvanje. U nastavku vam donosimo recept i video-tutorijal!

Čokoladna torta iz mikrotalasne – recept

Ovu super laganu tortu može svako da napravi, bez obzira na iskustvo ili godine. Idealna je čak i za dečje kuvanje, naravno, uz nadzor odraslih!

Youtube/Printscreen

Sastojci:

  • 220 grama brašna
  • 85 grama nezaslađenog kakao praha
  • 150 grama šećera
  • 3 kašičice praška za pecivo
  • 130 grama ulja (ili istopljenog putera)
  • 550 grama tople vode
  • čokoladna glazura ili Nutela (opcionalno)

Priprema:

1. Prosejte kroz cediljku brašno, kakao prah i prašak za pecivo, u veliku činiju.

2. Dodajte šećer i dobro promešajte praškasti miks. Potom sipajte ulje i vodu, i nastavite da mešate.

3. Kako biste razbili grudvice, nastavite da mešate uz pomoć mutilice za jaja. Testo i treba da bude tečno i retko.

Povezano: Nešto drugačije – Kako da napravite njujorški čizkejk (VIDEO)?

Youtube/Printscreen

4. Odaberite adekvatnu posudu, koja sme da ide u mikrotalasnu pećnicu. Postavite papir za pečenje, i pospite ga brašnom iznutra. Ulijte smesu u njega.

5. Ubacite tortu u mikrotalasnu pećnicu. Vreme pečenja će zavisi od mnogo faktora – veličine posude, jačine mikrotalasne itd. Posle 3-5 minuta proverite tortu, tako što ćete zabosti čačkalicu unutar, i ako je čista – torta je gotova.

6. Neka se torta ohladi 5 minuta u kalupu, i potom je uz pomoć špatulica izvadite i prebacite na tanjir za serviranje.

Youtube/Printscreen

7. Prelijte je glazurom ili nutelom, kako bi bila sočna i sjajna. Prijatno!

Video-tutorijal za pripremu ove torte pogledajte OVDE:

Pročitajte još i: Savršena čokoladna torta – Kleutova torta

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!