Nešto drugačije: Kako da napravite NJUJORŠKI ČIZKEJK? (VIDEO)

By  |  0 Comments

Čizkejk je omiljena poslastica sa kojom ne možete pogrešiti: nema brašna, nije mnogo slatka, a tako je sočna kombinacija sira i bobčičastog boća. Lako i brzo se pravi, što ne oduzima puno vremena. Njujorški čizkejk je posebna vrsta čizkejka, kod kojeg voćni sloj ne ide direktno na kolač, već se on preliva sirupom od voća, a razlikuje se i po tome što se peče u rerni. U nastavku pogledajte ovaj super laki recept za čizkejk na njujorški način!

Njujorški čizkejk je nešto drugačija verzija čizkejka, koji možete napraviti od sastojaka koji nisu skupi, a za one koji nisu ljubitelji bobičastog voća na vrhu klasičnog čizkejka – ovo je odličan izbor!

Njujorški čizkejk – recept

Sastojci:

Za kalup prečnika 18 cm (10 porcija) trebaće vam:

Za koru od keksa:

  • 120 g keksa
  • 60 g istopljenog putera

Za fil:

  • 400 g krem sira
  • 120 g kristal šećera
  • 200 g kisele pavlake
  • 150 ml punomasne slatke pavlake
  • 2 jaja
  • 2 supene kašike gustina
  • 1.5 kašika ekstrakta vanile
  • sok od 1/4 limuna

Za voćni preliv:

  • 20 g malina
  • 40 g šećera u kristalu
  • 1 supena kašika vode

Priprema:

Kora

Izdrobite keks u činiji i pomešajte ga sa istopljenim puterom dok se ne sjedini. Prespite ovu smesu u okrugli kalup za čizkejk i utapkajte kašikom po dnu. Namažite potom ivice kalupa margarinom, i obložite ih trakom papira za pečenje. Ivice i dno kalupa spolja obložite sa aluminijumskom folijom. Ostaivite da odstoji dok pravite fil.

Youtube/Printscreen

Youtube/Printscreen

Fil

Umutite žicom za jaja krem sir i kristal šećer, dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte kiselu pavlaku. Umešajte je dobro, a potom sipajte i punomasnu slatku pavlaku. Mešajte, i ubacite dva jaja, a potom i gustin i ekstrakt vanile. Limunov sok dodajte na kraju.

Youtube/Printscreen

Youtube/Printscreen

Pečenje

Sipajte smesu u kalup sa koricom od keksa i poravnajte kašikom. Pecite ga u dubljem plehu u koji ste sipali malo vode. Pecite pola sata na 180 C. Potom smanjite rernu na 150 C i pecite još 30 minuta. Potom rernu isključite i ostavite čizkejk u rerni još sat vremena. Izvadite ga iz rerne, pustite da se ohladi i potom stavite u frižider na 6 sati.

Povezano: Oreo čizkejk – Kremasti kolač bez pečenja

Youtube/Printscreen

Youtube/Printscreen

Voćni preliv

Maline prelijte kristal šećerom i ubacite u mikrotalasnu pećnicu na 4 minuta. Procedite pire od malina kroz cediljku, kako biste dobili gusti sirup na dnu.

Serviranje

Isecite parče čizkejka i prelijte ga sirupom od malina. Vaš njujorški čizkejk je gotov! Prijatno!

Video-tutorijal za pripremu njujorškog čizkejka pogledajte OVDE:

Pročitajte još i: Savršen čizkejk – omiljena poslastica mnogih

PodeliShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest2Email this to someone

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!