3 tretmana lica koja ne smete da radite kod kuće!

tretmani lica

Kao što sve beauty zavisnice znaju, kvalitetna rutina nege lica prilično košta. Kada tu dodate i odlazak na mesečne tretmane u salone, cifra može biti prilično visoka. Zato mnoge od nas pribegavaju DIY verzijama kod kuće, koje koštaju samo delić od cene usluge profesionalca. Ipak, sa nekim tretmanima se ne treba igrati, niti pokušavati da ih sprovodite kod kuće! U nastavku vam otkrivamo koji su to tretmani!

Ovi tretmani lica mogu biti opasni ako ih same radite!

Dok s jedne strane, većinu profesionalnih tretmana možete odraditi i same kod kuće, uz adekvatne proizvode, znajte da neki tretmani lica mogu biti opasni ako se rade kod kuće, od strane nestručnog lica. Ovde nemojte pokušati da uštedite, već se obratite stručnom kozmetičaru/estetičaru!

#1: Hemijski piling kiselinama sa visokim %

Iskušenje da poručite proizvode sa većom koncentracijom kiselina za hemijski piling je veliko, ali i rizik je! Hemijski pilinzi “rade” tako što uklanjaju gornji sloj mrtvih ćelija kože, kako bi otkrili mladu i blistavu kožu ispod. Kada vam kozmetičar uradi hemijski piling, rezultati mogu biti fantastični, ali amaterski pokušaj kod kuće, može naneti TRAJNU štetu koži! Pre mnogim dermatološkim udruženjima, koncentracija kiselina u proizvodu od 10% ili manje se smatra bezbednom za kućnu upotrebu- Profesionalci u salonima mogu koristiti kiselina koncentracije do 40%.

Povezano: Hemijski piling kože – sve što treba da znate!

tretman aha kiselinama

Postoji veliki broj proizvoda koji su potpuno bezbedni za kućni hemijski piling, poput blagih tonika ili krema sa procentom do 10%.

Mi vam predlažemo Skinology Tonik sa 5% AHA voćnih kiselina, potpuno bezbedan za kućnu upotrebu.

#2: Dermarolling (microneedling)

Dermarolling je tehnika koja koristi mikroiglice koje prave sitna oštećenja kože, kako bi se stimulisala produkcija kolagena, kao i moć upijanja proizvoda u kožu. Kada je urađena jako treba, efekti su smanjenje ožiljaka od akni, pigmentacija i finih linija. Pošto se radi o iglicama koje probijaju kožu, ovaj tretman nikako ne bi trebalo da isprobate kod kuće!

Na tržištu postoje dermaroleri namenjeni za kućnu upotrebu – oni su bezbedni, ali nisu ni približno efikasni kao profesionalni, jer će vam dati samo blagu eksfolijaciju. Ako kojim slučajem naiđete na profesionalni dermaroler, nemojte padati u iskušenje da ga koristite – jer možete trajno oštetiti kožu ili zaraditi komplikacije poput ožiljaka ili bakterijske infekcija kože. Profesionalac će uraditi kionsultaciju sa vama, kako bi uzeo u faktor sve okolnosti, sterilisaće instrument i uraditi tretman po profesionalim standardnima. Vi s druge strane, možete isprobati serume koji stumulišu proizvodnju kolagena (poput vitamin C), a dermarolling ostavite za salon!

Povezano: Kako da tretirate svaku vrstu ožiljaka od akni?

dermaroling tretman

#3: Tretman maskama sa LED lampama

LED tretmani su jedan od poslednjih skincare trendova, pružajući prednosti kao što su tretiranje akni, finih linija, ožiljaka i rozacee. Problem kod ovog tretmana je što zahteva više seansi, kako bi se videli rezultati, što ga čini prilično skupim. Zato na tržištu postoje budžetske verzije kućnih LED maski, koje su veliki rizik! Naime, ponavljana upotreba ovih maski može uzrokovati nepovratnu štetnu retini oka, kao i brži gubitak perifernog vida!

One kvalitetne i “prave” LED maske su skupe kao i tretmani, zato je ipak najbolja opcija da zakažete tretman u salonu. Ako već želite da se rešite akni, najbolja kućna varijanta je da nabavite proizvode sa salicilnom kiselinom, niacinamidom, ihtiolom koji rešavaju problem efikasni, i nadasve – bezbedno!

led maska za lice

Naša preporuka za lečenje akni je Skinology SKIN RESCUE linija sa ihtiolom iniacinamidom.

Pročitajte još i: 5 stvari koje ne bi trebalo da radite posle tretmana lica!

error: Content is protected !!