Kako da izgledate odmorno posle neprospavane noći?

neprospavana noć

Neprospavane noći dešavaju svakome od nas iz brojih razloga: neplanirani noćni izlazak u sred radne nedelje, mala beba, nesanica, zdravstveni razlozi… Ako sutradan ujutru morate da izgledate odmorno i sveže, jer idete na posao ili u školu, onda će vam zatrebati trikovi koje vam otkrivamo u nastavku teksta!

Izgledajte odmorno posle noći bez sna

Podočnjaci do poda, naduveni kapci, bleda koža, krvave oči… Ovo su tako poznati simptomi neprospavane noći, koje svako može primetiti. Evo kako da se izborite sa njima, i da ujutru izgleda sveže i odmorno!

Problem #1: Naduvene oči

Naduvene oči su rezultat skupljanja tečnosti, koje je uzrokovano plakanjem ili viškom pića. Rešenje je hladna kompresa koju ćete pritisnuti na kožu oko očiju, kako biste skupili krvne sudove i umanjli upalu. U te svrhe, ohladite dve metalne kašike u frižideru i držite ih na očima ili isecite dva koluta krastavca iz frižidera.

podočnjaci ispod očiju

Problem #2: Tamni kolutovi oko očiju

Nedostatak sna zapravo ne uzrokuje tamne kolutove oko očiju, već ih čini više vidljivim, pošto je koža posle neprospavane noći bleđa, a oči više izgledaju upalo. Ovo nije neka uteha, ali znajte da postoji brzinsko rešenje a da to nisu naočare za sunce!

Najpre stavite hladnu kompresu (vidi iznad), potom isperite nos rastvorom morskom soli, jer kada su nosni putevi zapušeni, to utiče na krvni pritisak, čineći da se krv skuplja u venama i kapiliraima oko očiju. Na samom kraju, uzmite tečni korektor žutog podtona i prekrijte plave podočnjake.

Povezano: Rešite se tamnih kolutova oko očiju

Problem #3: Crvene oči

Crvene i krvave oči nas odaju posle neprospavane noći. Evo kako da rešite i ovaj problem: najpre ukapajte kapi za oči koje hidriraju (veštačke suze). Nakon toga nanesite toplu kompresu na kožu oko očiju, nekplio puta na dan, kako biste skupili krvne sudove. I na samom kraju, umanjite vidljivost crvenila u očima, tako što ćete naneti šminku koja će odvući pažnju. To je plavi ajlajner na gornjoj liniji trepabica, koji će posvetliti beonjače, ili plava, bela ili zelena senka za oči.

crvene oči i kapi za oči

Problem #4: Bled, umorni ten

Jutro posle nas čeka ten koji je bled kao papir i bez ikakvog sjaja! Ujutru se umijte hladnom vodom i nanesite serum sa vitaminom C na kožu. Ukoliko imate vremena, stavite posvetljujuću vitaminsku masku za lice. Što se tiče šminke, dodajte malo karmina u jarkoj boji, koji će osvetliti vaš ten i dati mu boje. Kada dođete na posao, idite stepenicama umesto liftom, kako biste se razmrdali i povratili malo sjaja koži.

Naša preporuka za instant svež ten je Skinology Vitamin C serum za lice, koji će razbuditi vašu kožu.

Pročitajte još i: 6 načina da postignete blistavi ten – bez šminke!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!