6 načina da postignete blistavi ten – bez šminke!

blistava koža

Kada je reč o ciljevima nege kože, jedan od glavnih je blistava, sjajna koža. Ovo nije lako postići, posebno kada se borimo sa suvom kožim ili neujednačenim tenom. Zahvaljujući par trikova sada možete dobiti “dewy” kožu bez šminkanja!

Kako da vam ten blista bez šminkanja?

#1: Koristite iluminirajući serum za lice

Svi smo čuli da nije zlato sve što sija, ali to se ne odnosi na skincare! Nabavite serum za lice koji sadrži reflektujuće čestice koji će vašoj koži dati instantnu blistavost! Vaša koža će odmah postati mekša i glatka, i delovaće osveženo.

#2: Hidrirajte kožu

Ovo nije bilo teško zaključiti, ali kremu za lice morate uvek imati kod sebe. Kada god osetitite da vam je koža previše matirana ili beživotna, nanesite tanki sloj kreme koji će delovati kao čaša vode za vašu kožu!

krema za lice

#3: Dodajte voćne kiseline u večernju negu

Bore, siva i beživotna koža, matiran izgled bez sjaja? Sve ove probleme rešavaju voćne kiseline! Sada se proizvodi sa AHA kiselinama prave i u koncentracijama za kućnu upotrebu, stoga ne morate ići u salon na tretman! Ubacite tonik ili kremu sa AHA kiselinama u večernju negu i budite strpljivi: nakon 6-8 nedelja sa upotrebom od 2x nedeljno, videćete rezultate!

Mi vam predlažemo Skinology AHA 5% tonik sa voćnim kiselinama.

#4: Koristite serum sa hijaluronskom kiselinom

Ako niste fan iluminatora i hajlajtera, razmislite da uvedete dobar hijaluronski serum u vašu rutinu nege. Zašto volimo hijaluron? Ovaj hidrirajući sastojak može da privuče do 1000 puta više vode od svoje težine, i zato je savršen proizvod na putu ka blistavoj koži.

Naša preporuka je Skinology Hyaluron + Urea 5% hidrirajući serum za lice.

#5: Praktikujte masažu lica

Prokrvljenost kože je jedan od najvažnijih faktora za prirodni sjaj kože, zato pokrenite facijalni krvotok uz samo-masažu lica. Na internetu možete pronaći brojne video-tutorijale kako možete da uradi blagu masažu lica, uz neko ulje za lice.

Povezano: 2-minutini japanski ritual – Asayake i Yuyake masaža lica

masaža lica

#6: Konsultujte se sa dermatologom

Ako vaša kože i dalje ne dobija željeni sjaj kože, možda je dobra ideja da posetite dermatologa. On će vam sastaviti rutinu nege i preporučiti tretmane kože koji će oživeti i povratiti sjaj poput: mikrodermoabrazije, hemijskih pilinga, dermapena i drugih profesionalnih tretmana lica.

Pročitajte još i: Kiseline i nezi kože – Vodič kroz sve vrste

error: Content is protected !!