Farbanje kose u trudnoći: Evo šta sve treba da znate

farbanje kose u trudnoći

Postoji veliki broj beauty dilema vezanih za drugo stanje, ali jedna od najčešćih je defitinitivno farbanje kose! Sigurno ste čule da farbanje kose u trudnoći nije bezbedno, a od nekih da ipak jeste, uz određene modifikacije i vrste farbi. Zato vam u nastavku otkrivamo najbolje savete!

Naravno da ne treba celu trudnoću da provedete sa izrastkom od 8 cm, niti sa sedim vlasima, zato saznajte kako da maksimalno budete obrazrivi, dok u isto vreme uživate u prelepoj boji kose!

Farbanje u trudnoći – DA ili NE?

Naša koža upija određenu količinu farbe za kosu i druge stajling i negujuće preparate, koji generalno ne predstavljaju opasnost za plod. Zato većina lekara i istraživača smatra da je fabranje kose u trudnoći bezbedno, ali je važno da preduzmete neke posebne mere.

farbanje kose u trudnoći

Savet #1: Pratite uputstva

Jako je važno da ispratite tačna uputstva proizvođača, ako se farbate same kod kuće, a očekujete bebu. Ovo važi za sve žene, ali posebno se odnosi na trudnice. Obratite pažnju na to kako se aplicira fabra i koliko se tačno drži na kosi. Postarajte se da kosu farbate u dobro provetrenoj prostoriji.

Savet #2: Obavezno nosite rukavice

Ovo je pravilo koje takodje važi za sve, ali za trudnice posebno: kada se same farbate, nanesite obavezno par rukavica kao zaštitu. Ovako ćete zaštititi kožu ruku da ne upije nepotrebnu količinu proizvoda (a i znamo koliko je teško ukloniti farbu sa noktiju i prstiju).

Povezano: Najbolji saveti za farbanje kose kod kuće

Savet #3: Dobro isperite kosu

Posle farbanja, vrlo je važno da temeljno isperete kosu, još više nego pre trudnoće. Ovako ćete se postarati da ne ostane nikakav ostatak farbe na koži glave.

ispiranje farbe za kosu

Savet #4: Ograničite broj farbanja tokom trudnoće

Bilo da vam koren brzo raste, ili se boja prilično isprala, najbolje je da ograničite broj farbanja tokom trudnoće. Neka istraživanja su pokazavala da 3-4 farbanja kose tokom trudnoće ne povećava nikakav rizik po zdravlje fetusa za prosečnu trudnu ženu.

Produžite efekat sveže ofarbane kose uz šampon bez sulfata, koji ne ispira pigmente boje! Naša preporuka je Subrina Professioanl ECHOES šampon bez sulfata za bojenu kosu.

Savet #5: Koristite kvalitetnu farbu bez amonijaka

Najsigurniji način za farbanje u trudnoći jeste da se prepustite profesionalcu, ili barem da sami koristite kvalitetniju farbu za kosu bez amonijaka, ili na prirodnoj bazi. One jesu cenovno skuplje, ali vam garantuju kvalitet i minimum korišećnih hemikalija u sastavu.

farba za kosu bez amonijaka

Savet #6: Ako ste trudnica-frizer

Ukoliko ste po profesiji frizer i radite u salonu, a očekujete prinovu, znajte da jedna studija predlaže da nedeljno ne radite više od 35 sati nedeljno kako biste smanjili produženo izlaganje bojama i hemikalijama tokom tretmana kose.

Pročitajte još i: Trudnoća i lepota – šta slobodno koristiti, a šta izbegavati?

error: Content is protected !!